Γιατί η συνέντευξη για δουλειά πρέπει να είναι σαν πρώτο ραντεβού

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

«Μην προσπαθείς να δείξεις κάτι που δεν είσαι»

O Ryan Harwood, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας PureWow, που συγκαταλέγεται μεταξύ των ανθρώπων με την μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο των επιχειρήσεων, εξηγεί γιατί θα πρέπει να αντιμετωπίζει κανείς μία συνέντευξη για δουλειά σαν ένα πρώτο ραντεβού.

«Η διαδικασία μίας συνέντευξης για δουλειά, αρχίζει πολύ πριν περάσετε την πόρτα του χώρου που σας έχουν καλέσει. Το email ή το τηλεφώνημα πριν τη συνάντηση μπορεί να αποκαλύψει πολλά για εσάς. Κάτι τόσο απλό όσο το να συμπεριλάβετε τη φράση «ανυπομονώ πολύ για αυτό» στο τέλος του ηλεκτρονικού σας μηνύματος είναι μία πολύ καλή επιλογή. Δείχνει ενθουσιασμό, αλλά όχι απελπισία. Και μην χρησιμοποιείτε πέντε θαυμαστικά !!!!! Για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις ή τις μικρές επιχειρήσεις, το να είτε επαγγελματίες αλλά ανθρώπινοι είναι ελκυστικό».

«Πρώτα απ ‘όλα, το ότι κληθήκατε για συνέντευξη, σημαίνει ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον. Τα προσόντα και οι ικανότητές σας ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τους. Κάντε, λοιπόν, την έρευνά σας. Κάντε αναφορά στο τελευταίο δελτίο τύπου της εταιρείας. Και αν ο σας ρωτήσει ο εργοδότης να του πείτε κάτι για τον εαυτό σας που δεν θα μπορούσε να το ξέρει διαβάζοντας απλά το βιογραφικό σας, φροντίστε να απαντήσετε κάτι που σας κάνει μοναδικό».

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com