Από το μηδέν στις πωλήσεις σε έξι βήματα

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Πώς να ξεκινήσεις τη δική σου εταιρεία και να τη στήσεις στα πόδια της σε χρόνο ρεκόρ.

Ο Lewis Howes ήταν ένας επιτυχημένος αθλητής του αμερικάνικου ποδοσφαίρου μέχρι την ημέρα που ένας τραυματισμός τερμάτισε πρόωρα την καριέρα του. Στη συνέχεια, και από εντελώς απένταρος, κατάφερε να δημιουργήσει έναν όμιλο εκατομμυρίων απλώς ακολουθώντας το πάθος του. Πώς το κατάφερε;

Τον πρώτο ενάμισι χρόνο μετά την αποχώρησή του από τα γήπεδα δεν είχε καθόλου χρήματα, ούτε σπίτι· τον φιλοξενούσε η αδελφή του. Ήξερε πως το επόμενο βήμα του θα είχε να κάνει με τον αθλητισμό, αλλά δεν ήξερε ούτε τι θα ήταν αυτό, ούτε πώς να ξεκινήσει.

Μέσω επιμονής, αλλά και τύχης, βρήκε έναν μέντορα που δέχτηκε να τον προσλάβει ως μαθητευόμενο με αμοιβή 500 δολάρια το μήνα. Συμπλήρωνε το εισόδημά του με δουλειές του ποδαριού.

Κάποια στιγμή ξεκαθάρισε τι ήθελε να κάνει: να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν το σκοπό της ζωής τους και να τους δώσει τα μέσα να συνδεθούν μέσω business networking ώστε να το επιτύχουν.

Ίδρυσε το School of Greatness Academy, ένα επιτυχημένο podcast στο οποίο ο ίδιος συζητά με επιχειρηματίες και επαγγελματίες θέματα ηγεσίας και προσωπικής βελτίωσης. Συνέγραψε το βιβλίο LinkedWorking: Generating Success on the World’s Largest Professional Networking Website στο οποίο συμβουλεύει πώς να εκμεταλλευτεί κανείς στο έπακρο το LinkedIn. Έγραψε το βιβλίο The Ultimate Webinar Marketing Guide που κυκλοφόρησε το 2012. Ίδρυσε την εταιρεία συμβούλων αθλητικού marketing SportsNetworker, το ενημερωτικό site για επιχειρηματικά στελέχη του αθλητισμού Sports Executives Association και το Inspired Marketing, εταιρεία παροχής συμβουλών και περιεχομένου για social media.

Όπως λέει ο ίδιος, όταν βρεις τι πραγματικά θέλεις να κάνεις, αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να πας από το μηδέν στην επιτυχία.

1. Μάθε την αγορά σου

Το να γνωρίζεις όσα και οι ανταγωνιστές σου δεν φτάνει. Ψάξε βαθιά στην αγορά και μελέτησε τη σαν ειδικός.

Ξεκίνα από το Google και δες λέξεις σχετικές με τον τομέα σου. Μην αποθαρρυνθείς αν ο τομέας δείχνει κορεσμένος, μπορείς αυτό να το χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου με την έννοια πως αφού «χωράει» τόσους πολλούς τότε πιθανότατα χωράει και εσένα. Υπάρχει χρήμα για όλους.

2. Θέσε έναν ρεαλιστικό οικονομικό στόχο

Ανανεώνω τους στόχους μου κάθε έξι μήνες και στο μεταξύ τους έχω πάντα μετακινήσει από την αρχική πρόβλεψη. Σκέψου και αποφάσισε τι χρειάζεται να κάνεις την κάθε ημέρα για να φτάσεις εκεί όπου θέλεις. Θέσε τον στόχο και στην πορεία μετακίνησέ τον, όρισε τα συγκεκριμένα βήματα που θα σε πάνε σε αυτόν.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com