Πώς το Twitter θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Το Twitter προσφέρει τη δυνατότητα να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους.

Αν μόλις συνδεθήκατε στο Twitter ή διαθέτετε καιρό λογαριασμό αλλά δεν ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε την καριέρα σας, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν πολύ απλοί τρόποι να αξιοποιήσετε τη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματικούς σκοπούς.

Αυτό που χρειάζεται να έχετε ξεκάθαρο στο μυαλό σας, όμως, είναι να γνωρίζετε ποιος είναι ο στόχος που θέλετε να επιτύχετε.

1. Αν στόχος σας είναι η δικτύωση

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα το οποίο πρέπει να έχετε πάντοτε υπόψη σχετικά με τη χρήση του Twitter για σκοπούς δικτύωσης είναι ότι όπως όλες οι άλλες επαγγελματικές σχέσεις, έτσι και αυτές που συνάπτετε online, θα πρέπει να είναι αυθεντικές. Μην πιέζετε καταστάσεις κατά τη διάρκεια μίας συνομιλίας στο Twitter και αν υπάρχει κάποιος με τον οποίο συμφωνείτε και συνομιλείτε ευχάριστα, αρχίστε να τον ακολουθείτε και συνεχίστε την επικοινωνία σας. Αν σε αυτό το σημείο δείτε ότι υπάρχει και από τις δύο πλευρές διάθεση για συνέχιση της επικοινωνίας, τότε μπορείτε να ζητήσετε την ηλεκτρονική του διεύθυνση ή κάποιον άλλο τρόπο επικοινωνίας.

2. Αν στόχος σας είναι να βρείτε καλύτερο περιεχόμενο

Ο καλύτερος τρόπος για να οργανωθείτε στην περίπτωση αυτή είναι να οργανώσετε τις επαφές στο Twitter σε λίστες. Να θυμάστε, ωστόσο, πως η δημιουργία μίας λίστας και η προσθήκη ορισμένων χρηστών, που βρίσκετε ενδιαφέροντες, σε αυτές είναι μόνο το πρώτο (και εύκολο) βήμα. Το δύσκολο είναι να τους ακολουθείτε, χωρίς να χάνετε τίποτα ουσιαστικό από αυτούς. Για τον σκοπό αυτό συστήνεται το bookmarking των λιστών σας (όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο δικτυακό τόπο) ή η χρήση εφαρμογών όπως το TweetDeck.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com