GetBusy.gr – Μανώλης Λαμπόβας

    Από: Startup Team

To Getbusy.gr είναι μια συλλογική μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που στόχο έχει να προσφέρει γνώση, πληροφορία και εφόδια σε όλους τους νέους. Στη διαδικτυακή πύλη GetBusy.gr παρέχεται δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, την επαγγελματική ανάπτυξη των νέων, τις ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και την πράσινη επιχειρηματικότητα. Παράλληλα μέσα από τον online διαγωνισμό του Getbusy, δίνουμε ένα ισχυρό κίνητρο στους νέους να αποκτήσουν πολύ σημαντικά δώρα για την επαγγελματική τους ανάπτυξη όπως υποτροφίες σε προγράμματα Bachelor’s και Μaster’s, 200 πιστοποιήσεις ECDL Core+, εκπαιδευτικό ταξίδι στο Εuropean BizSpark Summit και σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι επισκέπτες του Getbusy.gr είναι να μελετήσουν το εκπαιδευτικό περιεχόμενο της ιστοσελίδας και να απαντήσουν τις ερωτήσεις του quiz.

Πως ξεκίνησε η ιδέα του Getbusy.gr?

GetBusy.gr - Μανώλης Λαμπόβας

Με την ανεργία στους νέους να ξεπερνά το 60% , θέλαμε να σχεδιάσουμε μια πρωτοβουλία που θα έδινε σε όλους τους νέους τις  απαραίτητες γνώσεις για να προετοιμαστούν κατάλληλα στην ιδιαίτερα απαιτητική αγορά εργασίας καθώς και στο χώρο της επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, θέλαμε να τους δώσουμε ισχυρά κίνητρα να εκπαιδευτούν, να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες και στο τέλος να κερδίσουν χρήσιμα δώρα για την σταδιοδρομία τους. Έτσι  Καταλήξαμε στο site του Getbusy και το αντίστοιχο Quiz και ομολογουμένως βγήκαμε δικαιωμένοι αφού μέσα σε 4 μήνες περισσότεροι από 10.000 χρήστες έπαιξαν τo διαγωνισμό μας.

Πως καταφέρατε και βρήκατε όλο αυτό το εκπαιδευτικό υλικό που έχετε στην ιστοσελίδα?

Επικοινωνήσαμε το όραμα μας για το Getbusy.gr στο δίκτυο συνεργατών μας οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ήταν πρόθυμοι να συνεισφέρουν στην πρωτοβουλία μας. Ως αποτέλεσμα, μέχρι την έναρξη του Getbusy.gr στις 26 Νοεμβρίου 2012, είχαμε περισσότερους από 12 υποστηρικτές οι οποίοι χορήγησαν πολλά από τα δώρα των νικητών διαγωνισμού ενώ επιμελήθηκαν το εκπαιδευτικό περιεχόμενο και τις ερωτήσεις του Getbusy Quiz.

Τι είναι το Test γνώσεων που έχετε στην ιστοσελίδα σας και πως λειτουργεί?

Το Test γνώσεων ή αλλιώς Γκετμπιζόμετρο αποτελείται από 3 επίπεδα δυσκολίας. Το κάθε επίπεδο δυσκολίας περιέχει 20 ερωτήσεις οι οποίες βασίζονται στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο του Getbusy.gr (Δεξιότητες Πληροφορικής ΕCDL, Προσωπική και Επαγγελματική Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα, Νέες Τεχνολογίες και Βιωσιμότητα). Ουσιαστικά οι απαντήσεις των ερωτήσεων «κρύβονται» στο εκπαιδευτικό υλικό του Getbusy.gr ενώ κατά τη διάρκεια του quiz, σε περίπτωση που ο υποψήφιος απαντήσει λανθασμένα σε μια ή περισσότερες ερωτήσεις έχει τη δυνατότητα να προσθέσει την εκπαιδευτική ενότητα που βρίσκεται η ερώτηση στη Λίστα Μελέτης. Η Λίστα Μελέτης θα τον βοηθήσει να εντοπίσει τις αδυναμίες του καθώς και να διεκδικήσει τα μεγάλα δώρα του Getbusy.gr.

Τι είναι το Getbusy Finals;

O τελικός  του Getbusy μέσα από τον οποίο οι 30 καλύτεροι υποψήφιοι που προκύπτουν από τον online διαγωνισμό γνώσεων διεκδικούν τα μεγάλα δώρα της πρωτοβουλίας δηλαδή τις 4 υποτροφίες σε προγράμματα bachelor’s και master’s και το εκπαιδευτικό ταξίδι στο European BizSpark Summit. O διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου και οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν σε ερωτήσεις που θα τους θέσει η επιστημονική επιτροπή του Getbusy.gr

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους “out there”?

Να απελευθερώσουν τις δυνατότητες τους  όπως είναι άλλωστε και το motto του Getbusy.gr . Υπάρχει κρίση, αλλά παράλληλα υπάρχουν και ευκαιρίες αρκεί να είσαι προετοιμασμένος να τις αδράξεις την κατάλληλη στιγμή. Αρκεί να κινητοποίησε, getbusy δηλαδή, και να δουλεύεις καθημερινά θέτοντας στόχους για την επαγγελματική σου ανέλιξη.  Αυτά άλλωστε είναι τα μηνύματα που θέλουμε να διαδώσουμε μέσα από το Getbusy.gr

Τι άλλο να περιμένουμε από το GetBusy.gr?

Το όραμα μας για το Getbusy.gr είναι  να αποτελέσει μια πηγή ενημέρωσης, εκπαίδευσης και προετοιμασίας για όλους  τους νέους . Σε αυτή την κατεύθυνση το εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό του Getbusy θα ανανεώνεται διαρκώς και τα δώρα θα αυξάνονται ώστε η εμπειρία του Getbusy.gr να είναι ακόμα πιο ευχάριστη για τους επισκέπτες μας.

Ποιος διοργανώνει το Getbusy.gr;

Το Getbusy.gr διοργανώνεται από το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS), τη Microsoft Eλλάς και την PEOPLECERT ενώ υποστηρίζεται από το ALBA Graduate Business School και το Τhe American College of Greece. Σε αυτή μας την προσπάθεια συμμετέχουν οι εταιρείες Intelen, Close The Loop, HR Passport, Flya Consulting, ΙSON Psychometrica, Look4Studies και Myfuture Career.

Βρείτε τους

GetBusy.gr - Μανώλης Λαμπόβας

page: www.getbusy.gr

join: www.facebook.com/Getbusy.gr

follow: twitter.com/Getbusygr