Μήπως κάνω λάθος επάγγελμα;

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Δείτε αν έχετε διαλέξει τη σωστή επαγγελματική σταδιοδρομία.

Για όλους έρχεται εκείνοι οι στιγμή που αναρωτιόμαστε αν κάνουμε τη σωστή δουλειά. Ξυπνάμε ένα πρωινό και σκεφτόμαστε αν θέλουμε πραγματικά τη δουλειά αυτή, πηγαίνουμε στο γραφείο και αναρωτιόμαστε αν αυτοί είναι οι άνθρωποι με τους οποίους θα συναναστρεφόμαστε, ανοίγουμε τον υπολογιστεί και αναρωτιόμαστε αν αυτό θα κάνουμε σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας.

Σε όλου έχει τύχει. Και μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία και την αναζήτηση, δύο είναι τα τινά: ή θα γίνετε καλύτεροι στον τομέα σας ή θα αλλάξετε εργασία.
Πως μπορεί, λοιπόν, να είναι κάποιος σίγουρος πως κάνει τη δουλειά που του ταιριάζει;

Αρχικά ετοιμαστείτε να απαντήσετε στον εαυτό σας ένα βασικό ερώτημα αναφορικά με τις δυνατότητες σας και τη προσωπικότητα σας. Το πρόσωπο που σας πάρει τη συνέντευξη για μια θέση εργασίας πιθανότατα να μην ενδιαφέρεται για το ποια στοιχεία της προσωπικότητας σας (και των υπόλοιπων υποψηφίων) ταιριάζουν με τη θέση. Ενδιαφέρονται μόνο για τις πρακτικές σας ικανότητες. Αυτό έχει να κάνει με εσάς και τους δικούς σας στόχους και που βλέπετε τη καριέρα σας.

Ας πούμε ότι θέλετε να ακολουθήσει μια δουλειά στο μάρκετινγκ. Γιατί το επιλέξατε; Πρόκειται για ένα πεδίο εργασίας που όλα σχετίζονται με την εικόνα και τις πωλήσεις ή για να το πούμε πιο ωμά έχει να κάνει με τον τρόπο που μπορεί να πείσει κάποιος πως πρόκειται για το καλύτερο προϊόν, ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια. Αν έχετε έστω και την παραμικρή αμφιβολία πως μπορείτε να πείτε αυτά τα «επαγγελματικά ψέματα» αυτός ο χώρος δεν είναι για εσάς.

Ένα άλλο παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να γίνετε μάνατζερ. Οι λόγοι μπορεί να ποικίλουν. Είτε γιατί θα έχετε μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές είτε γιατί θέλετε να έχετε τον τελευταίο λόγο σε όλα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com