Δέκα συμβουλές για να αυξήσετε την αποδοτικότητα σας στη δουλειά

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Απλές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα σας, χωρίς επιπλέον κόπο.

Η παραγωγικότητα, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία είναι τρεις λέξεις-κλειδιά για μια επιτυχημένη καριέρα. Το να πετύχετε και τις τρεις αυτές ταυτόχρονα είναι, ωστόσο, μια απαιτητική υπόθεση.

Οι επόμενες συμβουλές, από το DomaineHome.com, υπόσχονται να σας δώσουν μια «χείρα βοηθείας», κάνοντας τα πράγματα στη δουλειά σας λίγο πιο απλά.

Αναθέστε σαν αφεντικό

Για όσους εργάζεστε σε μια ομάδα, το να συνεργάζεστε αποτελεσματικά με τους συναδέλφους σας και να μπορείτε να συνεννοείστε και να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον είναι θέμα ζωτικής σημασίας. Μην ξεχνάτε να ζητάτε βοήθεια ή να μοιράζετε τα καθήκοντα για να αυξήσετε την παραγωγικότητα. Σιγουρευτείτε πως έχετε ενημερώσει τους συνεργάτες σας για κάθε χρονικό όριο και πως τους παρέχεται όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να ολοκληρώσουν τη δουλειά.

Δημιουργήστε “to-do lists”

Παρακολουθήστε την πρόοδό σας. Δώστε προτεραιότητα ανάλογα με τη σημασία των εργασιών και τον χρόνο που χρειάζονται. Η πραγματοποίηση των στόχων της λίστας σας θα σας δώσει μια αίσθηση ολοκλήρωσης και θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την παραγωγικότητά σας. Θα μπορέσετε να συνειδητοποιήσετε ποιες ώρες της ημέρας είστε πιο παραγωγικοί και να προγραμματίσετε καλύτερα τα διαλείμματα.

Κάντε διαλείμματα

Η συνεχής παρουσία σας πίσω από ένα γραφείο μπορεί να εξασθενίσει το σώμα σας. Η καθιστική ζωή μειώνει τα επίπεδα συγκέντρωσης της λιποπρωτεϊνικής λιπάσης (LPL), υπεύθυνης για τη ρύθμιση των επιπέδων λίπους στο αίμα σας, προκαλώντας την αύξηση του. Με άλλα λόγια, η έλλειψη κίνησης συμβάλει στη μείωση της ενέργειας σας. Αντί να βαθμολογείτε την δουλειά σας με τις ώρες που αφιερώνεται σε αυτή, επιλέξτε να την αξιολογείται με βάση τα αποτελέσματά της. Τα τακτικά διαλείμματα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη διατήρηση ενός υγιούς μυαλού και σώματος.

Αποσυνδεθείτε

Τα social media είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να διασπάσετε την προσοχή σας από τα σημαντικά σας καθήκοντα. Ακόμα και μικρά διαλείμματα για να ελέγξετε το smartphone σας μπορούν να ξοδέψουν, συνολικά, ένα σημαντικό κομμάτι χρήσιμου χρόνου. Φροντίστε να μην παρασυρθείτε στην παγίδα. Αποσυνδεθείτε και μείνετε συγκεντρωμένοι. Ελέγξτε μόνο τις προσωπικές σας σελίδες στα προγραμματισμένα διαλείμματα σας. Ελαχιστοποιείστε τις παρεμβολές κι επεξεργαστείτε ανηλεώς το σε ποιες από αυτές θα επιλέξετε να συμμετέχετε.

Κοιμηθείτε

Οι ποιοτικές και ποσοτικές ώρες ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση της απόδοσή σας. Η κούραση μειώνει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά σας. Ξεκουράστε τον εγκέφαλό σας κάθε βράδυ και αποκτήστε έναν σταθερό κιρκάδιο ρυθμό. Σταθερές συνήθειες στις ώρες φαγητού, ύπνου και περπατήματος βοηθούν το σώμα σας να καθορίσει μόνο του τις ώρες εργασίας, διασκέδασης ή ξεκούρασης. Η διάθεσή σας θα ανέβει και θα έχετε φυσιολογικά λιγότερο άγχος αν ξυπνήσετε εντελώς ξεκούραστοι το πρωί.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com