Δημιουργώντας ένα E-shop – Βήμα 1: Ξεκινώ με budgeting

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Του Γιώργου Κάλφα

Όταν επιλέγουμε να δοκιμάσουμε επιχειρηματικά την τύχη μας, σκεφτόμαστε κυρίως το τελικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση του ηλεκτρονικού εμπορίου για παράδειγμα μπορεί να σκεφτόμαστε μια ιστοσελίδα η οποία θα λειτουργεί μόνη της και θα πουλάει «τρελά» ενώ εμείς θα κάνουμε ταξίδια ξοδεύοντας τα χρήματα τα οποία δεν θα τελειώνουν ποτέ με τις επαναληπτικές πωλήσεις που θα γίνονται. Καλό!

Αγνοήστε το θέμα εάν το όραμα μας είναι ρεαλιστικό ή όχι γιατί όποιο κι αν είναι αυτό, μας δίνει ένα δρόμο για να προχωρούμε. Ρεαλιστικό θα πρέπει να είναι το πρώτο μας πλάνο και κυρίως το επόμενο βήμα μας. Και λέω το πρώτο μας πλάνο γιατί το πλάνο μας πρέπει να εξετάζεται συνεχώς και να αναπροσαρμόζεται στο περιβάλλον που αλλάζει ταχύτατα.
Μέχρι λοιπόν να φτάσουμε την επιχείρηση μας εκεί που επιθυμούμε θα πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για να σχεδιάσουμε μια καλή αρχή και να προχωρήσουμε τα ενδιάμεσα βήματα χωρίς να πούμε «Τα παρατάω!».

Όταν ξεκινάμε κι εφόσον έχουμε αποφασίσει το πρώτο προϊόν ή την υπηρεσία για το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, θα πρέπει σίγουρα να υπολογίσουμε τα χρήματα που θα χρειαστούμε. Κατηγοριοποιούμε λοιπόν τις δαπάνες για να βοηθηθούμε στον χρηματοοικονομικό σχεδιασμό.

Ενοίκιο χώρου.

Εάν δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να έχουμε ως επιχειρηματική έδρα το σπίτι στο οποίο μένουμε τότε θα πρέπει να βρούμε έναν χώρο ο οποίος θα μας εξυπηρετεί. Μπορεί να θέλουμε εκεί να αποθηκεύουμε εμπορεύματα ή να συναντούμε υποψήφιους πελάτες / συνεργάτες ή ακόμα και να προωθούμε παράλληλα πωλήσεις offline. Σε περίπτωση που επιλέξουμε να νοικιάσουμε κάποιον χώρο θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι συνήθως απαιτούνται χρηματικά ποσά και ως αρχικές εγγυήσεις.

Έξοδα άδειας λειτουργίας.

Το γεγονός ότι προωθούμε και εκτελούμε τις πωλήσεις μας online δεν σημαίνει απαραίτητα ότι απαλλασσόμαστε από την διαδικασία έκδοσης ειδικής άδειας λειτουργίας. Θα πρέπει λοιπόν να δούμε εάν η δραστηριότητα μας ανήκει σε κάποια από τις ειδικές κατηγορίες.

Διαμόρφωση χώρου / ανακαίνιση.

Είτε ο επαγγελματικός χώρος είναι δικός μας είτε τον νοικιάζουμε, μπορεί να αποφασίσουμε ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα. Ακόμα κι αν η έδρα είναι η κατοικία μας, πιθανό να χρειαστούν κάποια χρήματα για την διαμόρφωση του χώρου εργασίας.

Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Ο χώρος στον οποίο θα εργαστούμε ίσως να μην είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και να χρειαστούν επιπλέον έξοδα για καλωδίωση και διαμόρφωση εσωτερικού δικτύου.

Αμοιβές άλλων επαγγελματιών.

Ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι ή άλλοι τεχνικοί συνεπάγονται εφόσον αποφασιστεί ανακαίνιση στον χώρο. Οι υπηρεσίες μηχανικών επίσης μπορεί να χρειαστούν εφόσον απαιτείται έκδοση ειδικής άδειας λειτουργίας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr