Διανοητική Ιδιοκτησία και Καινοτομία για ΜΜΕ και Start-Ups

    Από: Startup Team

Πηγή: www.acci.gr

Στην εποχή της Παγκόσμιας Οικονομίας, η οποία στηρίζεται στην καινοτομία και χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό, η έννοια της διανοητικής ιδιοκτησίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η προστασία και η αξιοποίηση των άυλων περιουσιακών τους στοιχείων, που βασίζονται σε τεχνολογικές ή μη καινοτομίες, είναι κρίσιμης σημασίας. Η δημιουργία και η διατήρηση μίας ισχυρής θέσης στην αγορά σήμερα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ικανότητα της επιχείρησης να αναγνωρίζει, να προστατεύει και να αξιοποιεί κάθε στοιχείο που μπορεί να προσδώσει να ενισχύσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), με την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) και σε συνεργασία με την KiNNO Consultants Ltd, στο πλαίσιο του διακρατικού έργου IP-SMEs (www.ipsmes.eu), διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο «Διανοητική Ιδιοκτησία & Καινοτομία για ΜΜΕ και start-ups», την Τετάρτη 27 Mαρτίου 2013 στο αμφιθέατρο του 6ου ορόφου του κτιρίου του ΕΒΕΑ, με στόχο να παρέχει στους συμμετέχοντες τόσο βασικές πληροφορίες όσο και τεχνικές συμβουλές για την αποτελεσματική αξιοποίηση των άυλων περιουσιακών τους στοιχείων, από την έρευνα στην αγορά.

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα με τη συμμετοχή εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων, επιστημόνων και Ελληνικών Εταιρειών και αποτελεί μοναδική ευκαιρία δικτύωσης και ενημέρωσης των επιχειρήσεων.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους φορείςπου σχετίζονται με αυτές, καθώς επίσης και σε νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία

  • να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχουν να κατοχυρώσουν και να προστατεύσουν τις καινοτομίες που διαθέτουν, κυρίως μέσω Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας…
  • να βελτιώσουν την ικανότητα τους να αξιοποιήσουν τα άυλα περιουσιακά τους στοιχεία με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.
  • να έρθουν σε επαφή με εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες, να θέσουν τις απορίες τους με ζωντανό διάλογο και να έχουν μια πλήρη κατά το δυνατόν ενημέρωση σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας, καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν εξειδικευμένες και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες (διερεύνηση του περιβάλλοντος της επιχείρησης σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας) με στόχο την από κοινού, εξεύρεση λύσεων και ιδεών προς όφελος της επιχείρησης.

Πληροφορίες Συμμετοχής:

Η συμμετοχή στο σεμινάριο και η δυνατότητα παροχής εξατομικευμένων υπηρεσιών είναι δωρεάν.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 συμπληρώνοντας την onine φόρμα συμμετοχής.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Βασίλη Σαλαπάτα, ΕΒΕΑ, τηλ 210 3382201, salapatas@acci.gr ή με την κα. Έφη Μπακογιάννη, KiNNO Consultants Ltd, τηλ 210 6838950,mpakogianni@kinno.eu.