Τι πρέπει να ξέρετε πριν πείτε το «ναι» στη νέα σας εργασία

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Αυτές είναι οι τελευταίες λεπτομέρειες που πρέπει να ξεκαθαρίσετε πριν περάσετε τη πόρτα του νέου σας γραφείου.

Πολλές φορές έχουμε μιλήσει εκτενώς για τη διαδικασία της συνέντευξης. Πώς μπορούν να καταφέρουν οι υποψήφιοι να εντυπωσιάσουν στη συνέντευξη, αλλά και πώς να μπορέσουν οι υπεύθυνοι να βρουν τους καλύτερους για τη θέση εργασίας.

Ήρθε η στιγμή να δούμε τι γίνεται όταν κάποιος καταφέρει να εντυπωσιάσει στη συνέντευξη και κερδίσει τη δουλειά. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Αν νομίζετε πως όλα τελείωσαν εκεί κάνετε λάθος.

Ας δούμε τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνει κανείς πριν δεχτεί τη θέση.

1. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας γι αυτό το ρόλο;

Πρέπει να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη νέα θέση εργασίας και ιδιαίτερα τι περιμένουν οι υπεύθυνοι σας από εσάς ιδιαίτερα τους πρώτους τρεις μήνες. Ρωτώντας για τους τριμηνιαίους στόχους της εταιρεία θα έρθετε πιο κοντά στην επιτυχία πριν ακόμα δεχτείτε τη θέση. Εάν οι υπεύθυνοι προσλήψεων δε δώσουν μια σαφή απάντηση αυτό είναι δείγμα πως δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το που θέλουν να πάει η εταιρεία.

Μια καλή ερώτηση είναι «ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που θα έχω στην εταιρεία;» και περιμέντε να δείτε την απάντηση.

2. Ποιες προσωπικότητες ευδοκιμούν εδώ;

Μην παραλείψετε αυτή την ερώτηση. Αν η εταιρεία θέλει ανταγωνιστικά άτομα ή άτομα που μπορούν να δουλεύουν υπό πιεστικές συνθήκες και πολλές ώρες πρέπει να το ξέρετε.

3. Ποια είναι τα περιθώρια προσωπική και επαγγελματικής ανάπτυξης;

Οι καλύτερες εταιρείες για να εργαστεί κανείς ξεχωρίζουν για ένα πράγμα. Θέλουν να αναπτύσσουν και να βελτιώνουν το προσωπικό τους. Ρωτήστε ποιες είναι οι βλέψεις τους. Πρόκειται για μια διεκπεραιωτική θέση ή έχουν πλάνο το οποίο συμπεριλαμβάνει εκπαίδευση, σεμινάρια και άλλα;

Ποια είναι η πορεία της θέσης αυτής;

Αν θέλετε να ανέβετε στην ιεραρχία πρέπει να ξέρετε τι μπορείτε να κερδίσετε αν εργάζεστε σκληρά.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com