Πώς να αλλάξετε με επιτυχία την καριέρα σας

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Βεβαιωθείτε ότι η αλλαγή είναι ένα λογικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

της Σεχραζάντ Ραφάτι*

Πριν από χρόνια, οι περισσότεροι επαγγελματίες ακολουθούσαν μια και μοναδική καριέρα για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, αλλά σήμερα κάτι τέτοιο είναι αρκετά σπάνιο. Στις ΗΠΑ, ο μέσος επαγγελματίας παραμένει στο ίδιο πόστο για μόλις τεσσερισήμισι χρόνια.

Ως επιχειρηματίας, αυτό που έχω μάθει πάνω απ’ όλα είναι ότι προτού λάβει κάποιος μια απόφαση για αλλαγή ρότας στην καριέρα του, πρέπει να έχει συγκεντρώσει όλα τα σχετικά δεδομένα.

Αναρωτηθείτε γιατί

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνετε μια αλλαγή καριέρας, αλλά πρέπει να έχετε σαφή εικόνα του «γιατί»· η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε στη συνέχεια το «τι», το «πώς», το «πότε» και το «πού». Αν κάνετε την αλλαγή επειδή δεν είστε ευτυχισμένη στο τωρινό εργασιακό περιβάλλον σας, τότε πρέπει να βρείτε μια εταιρεία που δίνει έμφαση στην εταιρική κουλτούρα. Ή ίσως θέλετε να μειώσετε τις ατέλειωτες ώρες εργασίας και να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην οικογένειά σας. Αναζητήστε θέσεις σε εταιρείες που δίνουν έμφαση στην ισορροπία  μεταξύ εργασίας και ζωής.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com