Ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής; Γίνεται!

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Πέντε βήματα για να πετύχετε και στους δύο τομείς της ζωής σας.

Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο για τους περισσότερους επαγγελματίες να καταφέρουν να κρατήσουν μια ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Ειδικά για τους νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν όλο το προσωπικό τους χρόνο ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

Δείτε πως μπορείτε να διατηρήσετε την ισορροπία αυτή.

1. Κενό στο πρόγραμμα σας

Είτε μπορείτε να κάνετε ένα διάλλειμα μισής ώρας είτε τριών ωρών, θα δείτε πως τα θετικά αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά – τόσο για εσάς, όσο και τους γύρω σας. Αν ξέρετε πως θα έχετε χρόνο για τους δικούς σας, θα δείτε πως θα δουλεύετε πιο σωστά και στοχευμένα ώστε να μη χρειαστεί να θυσιάσετε τον χρόνο αυτό για να ολοκληρώσετε κάποια εργασία.

2. Διαχωρίστε τη προσωπική ζωή απ’ την επαγγελματική

Προσπαθήστε όταν περνάτε τη πόρτα του γραφείου για να φύγετε, να αφήνετε τη δουλειά σας εκεί. Το ξέρουμε πως είναι δύσκολο αφού με την «βοήθεια» της τεχνολογίας η δουλειά συνεχίζεται και… κατ’ οίκον. Προσπαθήστε, όμως, να μην ελέγχετε διαρκώς το κινητό σας για καινούργια email και να μην ανοίγετε τον υπολογιστή παρά μόνο αν υπάρχει πραγματική ανάγκη την οποία δε μπορεί κανένας άλλος να καλύψει. Αφιερώστε χρόνο για την οικογένεια σας, όπως ακριβώς αφιερώνεστε όλη την υπόλοιπη ημέρα στη δουλειά σας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com