Τα λάθη που κάνουμε αμέσως μετά την προαγωγή μας

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Τα καταφέρατε! Ανεβήκατε λίγο ψηλότερα στην εταιρική ιεραρχία. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε ώστε να μην χάσετε όλα όσα κερδίσατε με κόπο.

Ενθουσιασμός. Χαρά. Επιτέλους ανταμείφθηκαν οι κόποι σας, απέδωσαν τα σχέδιά σας, πέτυχαν οι δολοπλοκίες σας. Έχετε τη νέα σας θέση.

Η αμέσως επόμενη σκέψη είναι να αποδείξετε ότι όντως αξίζατε αυτή την προαγωγή. Η ανασφάλεια χτυπάει κόκκινο και βασική σας έννοια γίνεται να εντυπωσιάσετε τα αφεντικά σας.

Αν ο δρόμος που επιλέξετε είναι αυτός της περισσότερης και εξαντλητικότερης δουλειάς, τότε πάτε ολοταχώς για burn-out και βέβαιη αποτυχία. Για να πετύχετε αμέσως μετά την προαγωγή πρέπει να εφαρμόσετε τρεις βασικές στρατηγικές.

1. Βάλτε όρια. Ορίστε τι δεν μπορείτε πλέον να κάνετε.

Όσο ασχολείστε με τα παλιά σας καθήκοντα, τόσο χρόνο θα κλέβετε από τα νέα. Φροντίστε να στρέψετε την προσοχή σας στη νέα πραγματικότητα και να απαλλαγείτε από βαρετές εργασίες που ίσως δεν είναι πια του επιπέδου σας. Για παράδειγμα, θα ελέγχετε τα reports ή τις προτάσεις αντί να τα γράφετε οι ίδιοι. Δεν θα απαντάτε σε κάθε email, θα έχετε βοηθό. Θα αναθέτετε περισσότερο ώστε να αποφασίζετε περισσότερο. Αυτό έχει και το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι δίνει στους υφισταμένους στην ομάδα σας χώρο για τη δική τους ανάπτυξη. Στο μεταξύ εσείς οργανώνεστε και εξοικειώνεστε όλο και καλύτερα με τη νέα σας θέση.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com