Τι κάνει η Google για να κρατήσει τους καλύτερους υπαλλήλους της

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Η «οικονομία της γνώσης» κι άλλες πολύτιμες συμβουλές για όλες τις εταιρείες από έναν τεχνολογικό «κολοσσό».

Όταν πριν μερικά χρόνια είχε ακουστεί για πρώτη φορά ο όρος «οικονομία της γνώσης» λίγοι πίστεψαν πως θα μπορέσει να νικήσει το οικονομικό κεφάλαιο.

Η άνοδος της, όμως, και η σημασία που δίνεται πλέον περισσότερο στην παραγωγή και διαχείριση δεδομένων κα πληροφοριών από ότι στην παραγωγή αντικειμένων έχουν αναδείξει τον καταλυτικό ρόλο που παίζει.

Οι εταιρείες δίνουν περισσότερο σημασία στην βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης για την αύξηση της προσφοράς του ανθρώπινου, αυτό σημαίνει πως φροντίζουν ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητες τους και τα ταλέντα της.

Ποια εταιρεία το ξέρει καλύτερα; Η Google.

Οι άνθρωποι είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο μιας εταιρείας, και το να χάσει ταλαντούχους εργαζόμενους μπορεί να είναι εξαιρετικά δαπανηρή διαδικασία για να τους αντικαταστήσει.

Ο Λάζλο Μποκ, επικεφαλής ανθρώπινων πόρων στη Google, είχε παραδεχτεί σε συνέντευξη στο Bloomberg πως λίγες είναι οι εταιρείες εκείνες που ξέρουν πώς να κρατήσουν τους καλούς υπαλλήλους.

«Οι άνθρωποι δεν μένουν για τα χρήματα» τονίζει ο Μποκ, σημειώνοντας ότι περισσότεροι από το ένα τρίτο των 100 καλύτερων υπαλλήλων δε σκέφτονται μόνο με οικονομικά κριτήρια και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους παραμένουν στην εταιρεία.

Ας τους δούμε.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com