Όταν η δυσαρέσκεια στο γραφείο σας «χτυπάει» την πόρτα

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Τα σημάδια που δείχνουν πως οι εργαζόμενοι σας δεν είναι ευχαριστημένοι.

Ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους στόχους των εταιρειών είναι να δημιουργήσουν σταθερές σχέσεις με τους εργαζόμενους τους και να καταφέρουν με αυτό τον τρόπο να τους διατηρήσουν εντός οργανισμού.

Πώς θα το καταφέρουν αυτό; Δημιουργώντας τέτοιες συνθήκες εργασίας, ώστε ηκαθημερινότητα τους να είναι ευχάριστη και να θέλουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους με όρεξη και να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Έτσι, οι επιχειρήσεις επενδύουν περισσότερο χρόνο, προσπάθεια, έρευνα και χρήματα ώστε να δημιουργήσουν αυτές τις υποδομές που θα κρατήσουν τους εργαζόμενους.

Κάποιες εταιρείες το καταφέρνουν, κάποιες όμως παρουσιάζουν πρόβλημα.

Και πόσο εύκολο είναι τελικά να μπορέσουν να καταλάβουν οι εργοδότες ή οι υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικού πως κάποιος εργαζόμενος δεν είναι χαρούμενος, αν δε του το πει ο ίδιος;

Παρόλο που δεν είναι πολύ εύκολο να αναγνωρίσει κανείς πως κάποιος απ’ τους εργαζόμενους δεν είναι ευχαριστημένος, υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά εκείνων που νιώθουν πως «πνίγονται» εντός εργασιακού χώρου.

Απλά πρέπει να ξέρετε να τα «διαβάζετε».

Ας δούμε τα πιο σημαντικά από αυτά:

1. Κάνουν τα απολύτως απαραίτητα

Όταν ένας εργαζόμενος αγαπά τη δουλειά του πηγαίνει πιο νωρίς στο γραφείο ή κάθεται περισσότερο. Θέλει να αναλαμβάνει διαρκώς νέα projects και έχει διαρκώς καινούργιες ιδέες. Όχι, όμως, όσοι είναι δυσαρεστημένοι. Εκείνοι θέλουν απλά να κάνουν την «τυπική δουλειά», χωρίς να χρειαστεί να δώσουν περισσότερη ενέργεια και χρόνο για πράγματα που συνδέονται με τα καθήκοντά τους. Μετρούν απλά αντίστροφα την ώρα για να φύγουν.

2. Δεν μπορείτε να τους βρείτε

Αργοπορούν στη δουλειά, κάνουν μεγαλύτερο διάλειμμα, βρίσκουν διαρκώς δικαιολογίες για να μην είναι στο γραφείο. Οι άνθρωποι αυτοί δε θέλουν να βρίσκονται στο χώρο εργασίας και το δείχνουν με κάθε τρόπο.

3. Δεν έχουν φίλους στο γραφείο

Οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο γραφείο, γι’ αυτό όλοι θέλουν να έχουν «συμμάχους» ώστε να περνάει ευχάριστα η ημέρα. Εντός εργασιακού χώρου γεννιούνται συχνά δυνατές φιλίες αφού μοιράζονται μια έντονη καθημερινότητα και τις ίδιες αγωνίες. Όσοι, όμως, δεν είναι ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους δεν θέλουν κανένα προσωπικό δέσιμο και δεν θέλουν να τους συνδέει τίποτα άλλο με την εργασία εκτός απ’ το μισθό τους.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com