Υποτροφία 30.000 δολλαρίων σε Έλληνα για τη Σίλικον Βάλεϊ

    Από: Startup Team

Πηγή: www.bankwars.gr

Ακολουθώντας το πνεύμα της φράσης «Μια ιδέα μπορεί ενίοτε να αλλάξει τον κόσμο», το TedxAcademy σε συνεργασία με το Singularity University των ΗΠΑ, διοργανώνει τον διαγωνισμό Call to Innovation.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός καλεί για συμμετοχή όσους έχουν μια ιδέα η οποία με τη χρήση της τεχνολογίας να μπορεί να δώσει πρακτικές λύσεις σε  προβλήματα της χώρας μας  αλλάζοντας προς το καλύτερο την ζωή ενός εκατομμυρίου Ελλήνων στα επόμενα 5 χρόνια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις ιδέες τους μέχρι και τις 31 Μαρτίου στο CallToInnovation.gr, διεκδικώντας το μεγάλο έπαθλο: μια υποτροφία για το 2013 Graduate Studies Program στο Singularity University στην California, αξίας $30,000. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Απριλίου.

Λαμβάνοντας την υποτροφία, η ομάδα με την καλύτερη ιδέα  θα έχει την δυνατότητα να πάει στο Singularity University για 10 εβδομάδες μαζί με 80 ιδέες από αντίστοιχους διαγωνισμούς από 30 χώρες. Τις πρώτες 5 εβδομάδες η ομάδα μαθαίνει όλες τις τεχνολογίες αιχμής που υπάρχουν στα εργαστήρια της NASA και του Singularity University και που θα βγουν στην αγορά έως και τα επόμενα 10 χρόνια. Τις επόμενες 5 εβδομάδες μαθαίνει πως η συγκεκριμένη ιδέα με την χρήση της τεχνολογίας μπορεί να στηθεί επιχειρηματικά. Και τα μαθαίνει όλα αυτά στην καρδιά της Silicon Valley από επιστήμονες και επιχειρηματίες σαν τον Ελληνοαμερικανό Peter Diamandis που είναι και ο συνιδρυτής και πρόεδρος του Singularity University, τον Ray Kurzweil και τον Lary Page.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Οι υποψήφιοι
  • Ο διαγωνισμός αφορά σε νέες καινοτομίες
  • Απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, τα οποία μπορούν να συμμετέχουν με το έργο τους ή να εκπροσωπούν μια ομάδα. Ωστόσο, η αξιολόγηση του έργου θα πρέπει να βασίζεται στα προσόντα του ατόμου και όχι της ομάδας, και μόνο το άτομο που εκπροσωπεί την ομάδα θα λάβει την υποτροφία εφόσον επιλεχθεί
  • Οι υποψήφιος θα πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας
  • Ο υποψήφιος θα πρέπει να μιλάει άπταιστα αγγλικά
  • Θα δοθεί προτεραιότητα σε άτομα που έχουν επιχειρηματική εμπειρία, σε έργα με κοινωνικό χαρακτήρα καθώς και έργα υψηλής τεχνολογίας. Ωστόσο ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους υποψηφίους που θελήσουν να υποβάλλουν πρόταση.

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι για να συμμετάσχουν Singularity University Graduate Studies Program από τις 15 Ιουν. με 25 Αυγ. 2013.

Οι προτάσεις

Όλες οι προτάσεις θα πρέπει να έχουν ως στόχο την επίλυση κάποιου προβλήματος σε έναν από τους παρακάτω τομείς:

  • Υγεία
  • Εκπαίδευση
  • Ανεργία
  • Ενέργεια
  • Γεωργία
  • Πληροφορική

Όλες οι προτάσεις θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αξιοποιούν την τεχνολογία για την επίτευξη αυτού του στόχου

Όλα τα έργα, σε οποιαδήποτε μορφή, είναι κατάλληλα για συμμετοχή. Θα δοθεί προτεραιότητα σε υπάρχουσες startups ή ιδέες που βρίσκονται  στη διαδικασία να γίνουν startups  και που σε κάθε περίπτωση θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία

Όλες οι τεχνολογίες είναι κατάλληλες για συμμετοχή. Θα δοθεί προτεραιότητα στην πληροφορική, λόγω της δυνατότητας της να έχει αντίκτυπο σε παγκόσμιο επίπεδο

Η πρόταση θα πρέπει να είναι πρωτότυπη, καινοφανής και να αποτελεί εντελώς νέο προϊόν ή υπηρεσία

Η πρόταση θα πρέπει να υποβληθεί σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού και μέχρι την ημερομηνία υποβολής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Οι συμμετοχές πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω του www.calltoinnovation.gr

Οι συμμετέχοντες συμφωνούν να λαμβάνουν email και τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με τον διαγωνισμό και άλλα μηνύματα μέσω των στοιχείων επικοινωνίας που έχουν δηλώσει κατά την συμμετοχή τους

Τυχόν υποβολές μετά την προθεσμία συμμετοχής θα αποκλειστούν αυτομάτως

Όλες οι πληροφορίες συμμετοχής, σχετικά έγγραφά και το video της πρότασης θα πρέπει να είναι στην αγγλική γλώσσα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η διαδικασία αξιολόγησης αποτελείται από 3 στάδια:

ΣΤΑΔΙΟ 1 – ΕΛΕΓΧΟΣ

Όλες οι υποβληθέντες προτάσεις θα εξεταστούν από εκπροσώπους της επιτροπής αξιολόγησης προκειμένου να αξιολογηθεί η ποιότητα και η καινοτομία των προτάσεων. 20 προτάσεις θα επιλεγούν για να συνεχίσουν στο επόμενο στάδιο.

ΣΤΑΔΙΟ 2 – ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Όλες οι προτάσεις που θα έχουν περάσει στους ημιτελικούς θα αξιολογηθούν από ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Οι κριτές θα κληθούν να ελέγξουν και να αξιολογήσουν τις προτάσεις και τους υποψηφίους με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Πρωτοτυπία και καινοτομία της πρότασης
  • Αξιολόγηση σχετικά με τη δυνατότητα να επηρεάσουν θετικά την Ελληνική κοινωνία (1 εκατομμύρια ανθρώπους σε 5 χρόνια)
  • Προσωπική δέσμευση και την ικανότητα των υποψηφίων να υλοποιήσουν την πρόταση
  • Την προσωπικότητα, τις δεξιότητες και το ιστορικό του συμμετέχοντα
  • Τις επιχειρηματικές και ηγετικές ικανότητες του υποψηφίου

Οι 5 καλύτερες προτάσεις θα περάσουν στον τελικό

ΣΤΑΔΙΟ 3 – ΤΕΛΙΚΟΣ

Θα προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση όπου θα ανακοινωθεί ο νικητής και θα χορηγηθεί η υποτροφία

Σ΄ότι αφορά στους κριτές των υποψηφίων, είναι οι εξής:

  • Ο Καθηγητής  Διομήδης Σπινέλης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.
  • Ο “Δάσκαλος”  και γνωστός συγγραφέας Γιώργος Γραμματικάκης με εμπειρία στο γνωστό CERN της Γενεύης και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Τμήμα Φυσικής.
  • Ο ερευνητής εφαρμοσμένης τεχνολογίας στην εταιρία Raycap, Ζαφείρης Πολίτης που διακρίθηκε το 2012 με το πρώτο βραβείο καινοτομίας στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το ΣΕΒ σε συνεργασία με την Eurobank.
  • Ο Σωτήρης Μπαντάς, επιχειρηματίας και CTO στην Helic,εταιρεία η οποία αναπτύσσει λογισμικό που αποτελεί εργαλείο σχεδίασης ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Πελάτες της εταιρείας είναι οι μεγαλύτεροι  κατασκευαστές ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (chips) και ηλεκτρονικών συσκευών στον κόσμο, όπως οι κολοσσοί Intel, AMD, Sony, Fujitsu, Samsung, Huawei, Panasonic, Broadcom κ.ά ενώ λόγω του μεγάλου ανοίγματος στην παγκόσμια αγορά, η εταιρία διατηρεί σήμερα γραφεία στη Γιοκοχάμα αλλά και στην Καλιφόρνια, όπου και εδρεύει.

Της Ελένης Νάτση

Πηγή φωτογραφίας: www.kala-nea.gr