Οι επτά φράσεις – συνώνυμο της αποτυχίας

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Δεν θα τις ακούσετε ποτέ από το στόμα επιτυχημένων ανθρώπων. Όσο νωρίτερα τις αποβάλλετε από το λεξιλόγιό σας τόσο καλύτερα.

Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να φτάσει κανείς στην επιτυχία, αλλά κανείς τους δεν περιλαμβάνει τον αρνητισμό, τη γκρίνια και το «αυτομαστίγωμα» για τυχόν λάθος επιλογές.

Στο βιβλίο του Steve Siebold «How Rich People Think», ο συγγραφέας μίλησε με περισσότερους από χίλιους εκατομμυριούχους σε διάστημα τριάντα χρόνων προκειμένου να μάθει πώς σκέφτονται και για να διαπιστώσει τι είναι αυτό που τους ενώνει, ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά που τους οδήγησαν στην επιτυχία.

Συμπέρασμα; Δεν έχει καμία σημασία το πού γεννήθηκε κάποιος, τι σπούδασε και τι ευκαιρίες εκμεταλλεύτηκε ή έχασε. Αυτό που χαρακτηρίζει σχεδόν όλους τους εκατομμυριούχους είναι η νοοτροπία, ο τρόπος σκέψης που έχουν ο οποίος απλώς δεν τους επιτρέπει να κοιτάξουν πίσω ή να βάλουν φρένο στα όνειρά τους. Αυτός ο τρόπος σκέψης τους έκανε πλούσιους.

Αυτές είναι οι φράσεις που δεν θα πουν ποτέ:

«Μισώ τη δουλειά μου»

Κυκλοφορεί και σε παραλλαγές όπως «μισώ την εταιρεία αυτή» και «το αφεντικό μου είναι ηλίθιο». Ακόμα και αν αυτό έχει μια δόση αλήθειας, δεν πρέπει ποτέ να στέκεστε σε αυτό. Προσπαθήστε να βγάλετε κάτι καλό ακόμα και από τη χειρότερη κατάσταση. Αντικαταστήστε το «δεν γίνεται τίποτα» με το «τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την κατάσταση;», χωρίς αυτό να αποκλείει ακόμα και την αποχώρησή σας για νέες ευκαιρίες. Ο αρνητισμός που αποδίδετε στους άλλους επιστρέφει σε εσάς και σας χαρακτηρίζει, ενώ μειώνει και την ικανότητά σας να δείτε καθαρά την κατάσταση.

«Είναι αδικία»

Ο διπλανός σας, ή κάποιος που δεν συμπαθείτε πήρε προαγωγή/αύξηση/βραβείο/έπαινο, κάτι που πιστεύετε ότι έπρεπε να είχατε πάρει εσείς. Αδικία; Ίσως. Τι πρέπει να κάνετε; Τίποτα. Η αδικία είναι κομμάτι της ζωής και η επιτυχία δεν απονέμεται, κερδίζεται. Συνηθίστε το.

«Εμείς εδώ δεν δουλεύουμε έτσι»

Κυκλοφορεί και ως «εμείς αυτό πάντα έτσι το κάναμε και δεν θα το αλλάξουμε τώρα». Η καινοτομία είναι χαρακτηριστικό των επιτυχημένων ανθρώπων. Μάθετε να υιοθετείτε νέους τρόπους και τεχνικές όταν αυτές ευνοούν τη διαδικασία και τα σχέδιά σας. Κανείς δεν προχώρησε μπροστά μένοντας στα ίδια.

Πώς θα κρατήσετε ανοιχτό μυαλό; Όταν ακούτε μια νέα ιδέα ή πρόταση για αλλαγή μην την απορρίψετε αμέσως αλλά πείτε «Ακούγεται ενδιαφέρον, θες να μου πεις περισσότερα για το πώς αυτό θα μας ωφελήσει;». Ή «δεν το έχουμε δοκιμάσει ποτέ αυτό, ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα».

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com