«Παιδιά ενός κατώτερου θεού» οι νέοι…

    Από: Startup Team
πηγή: reporter.gr

Συγκρίνοντας την αξία ενός πανεπιστημιακού μεταπτυχιακού τίτλου στον κόσμο των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, σε σχέση με την Ελλάδα αισθάνομαι, ότι οι Έλληνες νέοι, που κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους, ιδιαίτερα στη διοίκηση επιχειρήσεων από κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο, είναι νέοι ενός κατώτερου θεού.

Και αυτό, διότι, δεν φτάνει το γεγονός ότι είναι πολύ σπάνιο να βρουν εργασία (ιδιαίτερα σήμερα), αλλά επίσης, και το γεγονός ότι όταν βρουν το αντίκρισμα σε αξία που εισπράττουν αντιστοιχεί στο είκοσι τοις εκατό της αξίας που έχει το αντίστοιχο πτυχίο στις ΗΠΑ (δηλαδή 19.000 με 23.000 ευρώ ετησίως περίπου, έναντι 115.000 δολαρίων που αξίζει στις ΗΠΑ). Ακόμα, και στις πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, οι αποδοχές των κατόχων τίτλου σπουδών MBA, από ελληνικά πανεπιστήμια, είναι πολύ χαμηλότερες από οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα.

Σύμφωνα λοιπόν, με μια μελέτη που είχε δημοσιευτεί  στην έκδοση του Academy of Management Learning and Education, δείχνει ότι η προστιθέμενη αξία του τίτλου σπουδών MBA των νέων, προσθέτει ένα σημαντικό ποσό – αξία στο μελλοντικό τους μισθό. Πόση αξία; Περίπου 21% επιπλέον. Με αποτέλεσμα, ο μέσος μισθός των MBAs που έχουν αποφοιτήσει από τις 100 καλύτερες σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, να είναι 115.000 δολάρια.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
reporter.gr