Categories: Articles

Εκδήλωση για την Επιχειρηματικότητα στη Βιβλιοθήκη Κέρκυρας

Πηγή: www.corfupress.com/news

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Αμερικανικής Πρεσβείας με την Αμερικανική Γωνιά της Βιβλιοθήκης σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Κέρκυρας στο Παλαιό Φρούριο με τίτλο:

«Some People Dream Of Worthy Accomplishments While Others Stay Awake And Do Them»

«Κάποιοι ονειρεύονται μεγάλα επιτεύγματα την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι μένουν ξύπνιοι και τολμούν»

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Κυρίτσης, ιδρυτής της εταιρείας StudySmart (www.studysmart.gr), ιδρυτής της ΜΚΟ «Καθηγητές Χωρίς Σύνορα», ειδικός σύμβουλος πολυεθνικών εταιρειών στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της δημιουργίας επαγγελματικών προγραμμάτων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και ειδικός σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29/3/2013 και ώρα 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κέρκυρας στο Παλαιό Φρούριο.

{Βιογραφικό}

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κυρίτσης, entrepreneur, είναι ιδρυτής της εταιρείας StudySmart (www.studysmart.gr), ιδρυτής της ΜΚΟ «Καθηγητές Χωρίς Σύνορα», και ειδικός σύμβουλος πολυεθνικών εταιρειών στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της δημιουργίας επαγγελματικών προγραμμάτων (PQ Lead της ICAP, ειδικός σύμβουλος – Senior Expert της PwC – (PricewaterhouseCoopers) στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Είναι επίσης ειδικός σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, και πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων του σχολείου.

Σπούδασε στις ΗΠΑ (University of Connecticut) και στη Μ. Βρετανία (University of Surrey) όπου απέκτησε και το διδακτορικό του. Έχει πιστοποιηθεί από το ACCA με δίπλωμα εταιρικής διακυβέρνησης (Diploma – Corporate Governance) καθώς και από τα Association of Business Professionals των ΗΠΑ, Institute of Business Consultants τα Μ. Βρετανίας, το Global Marketing Network όπου είναι Fellow, το Royal Society for the Encouragement of Arts & Sciences (Fellow FRS) και από άλλους οργανισμούς.

Ο Κωνσταντίνος Κυρίτσης θεωρείται υπεύθυνος για την εισαγωγή των επαγγελματικών τίτλων σπουδών ACCA, CIA, CFA στην Ελλάδα από τα τέλη της δεκαετίας του 90’ ενώ έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των προγραμμάτων αυτών και στην Ευρώπη μέσα από το δίκτυο των Ακαδημιών της PwC (PricewaterhouseCoopers). Το 2005 δημιούργησε ένα πρωτοποριακό Mini MBA πρόγραμμα για στελέχη (Business Acumen Mini MBA) του οποίου τα δικαιώματα απέκτησε η PwC στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη to 2011 και προσφέρεται σε διάφορες χώρες του κόσμου. Είναι εισηγητής επιχειρησιακής στρατηγικής και

διοίκησης ανθρωπίνων πόρων στα προγράμματα ACCA, CIA & CIMA και καθηγητής σε θέματα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, την ηγεσία, το internet based marketing στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Aπό το 1999 και μέχρι το 2008 διετέλεσε εκτελεστικός διευθυντής & μέτοχος της Intercollege Globaltraining (του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), ουσιαστικά στήνοντας την εταιρεία στην Ελλάδα ενώ από το 2008 μέχρι το 2010 διετέλεσε επικεφαλής της PwC Academy στην Ελλάδα. Έχει μεταφράσει 8 τίτλους – βοηθήματα διοίκησης επιχειρήσεων σε συνεργασία με οίκους του εξωτερικού, ενώ συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα και δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ίδρυμα Λαμπράκη, I for U, junior Achievement κ.ά.). Από το 2004 είναι συγγραφέας ετήσιου Οδηγού Σπουδών που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Έχει διδάξει σε περισσότερες από 12 χώρες για τα University of Surrey, University of Strathclyde, Henley Management College (Reading University), University of Nicosia, American College of Greece και για τις Ακαδημίες της PwC στη Μόσχα, Τσεχία, Σλοβακία, Σερβία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ντουμπάι, Ρουμανία, Μογγολία και άλλες. Έχει παραδώσει περισσότερες από 7.000 ώρες επαγγελματικής και ακαδημαϊκής κατάρτισης από το 1997 μέχρι σήμερα