Βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας όσο εργάζεστε αλλού

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ένας τρόπος υπάρχει να ανακαλύψετε αν πραγματικά η ιδανική δουλειά που έχετε στο μυαλό σας σάς ταιριάζει.

Ψάχνετε να «αλλάξετε» σελίδα στην καριέρα σας, αλλά δεν ξέρετε πώς να το κάνετε καθώς δουλεύετε ήδη;

Αυτό συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους. Έχουν στο μυαλό τους μια εικόνα για την «ιδανική δουλειά», αλλά δεν το τολμούν γιατί απασχολούνται ήδη σε μια θέση.

Πως θα το πετύχετε χωρίς να παραιτηθείτε; Τι μπορείτε να κάνετε για να είστε σίγουροι πως αυτό που έχετε στο μυαλό σας, είναι πραγματικά η τέλεια δουλειά για εσάς;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι , ο εθελοντισμός είναι ένας τρόπος για να ανακαλύψετε τη δουλειά των ονείρων σας , ενώ εξακολουθείτε να εργάζεστε αλλού.

Ο εθελοντισμός μπορεί να σας δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα για το πώς τα πράγματα που αγαπάτε είναι στην πράξη. Επιπλέον, μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε νέες ευκαιρίες και να σας ξεχωρίσουν πιθανοί εργοδότες όταν ξεκινήσετε να ψάχνετε για δουλειά.

Εδώ θα δείτε τρεις τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εθελοντισμό για να μάθετε περισσότερα για ένα συγκεκριμένο τομέα, να ανακαλύψετε τον τρόπο εργασίας που σας ταιριάζει και να αναπτύξετε τις δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν στην πορεία σας προς τη δουλειά των ονείρων σας.

Βρείτε εταιρείες που να συνδέονται με τους στόχους σας

Μέσα απ’ την εθελοντική εργασία μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, την υπεράσπιση και τους εταιρικούς συνεργάτες που συμβάλλουν στο να επιτευχθούν πράγματα και αξίες με τα οποία είστε παθιασμένοι.

Αν για παράδειγμα ενδιαφέρεστε για την καταπολέμηση του καρκίνου, μπορείτε να αναζητήσετε εθελοντική εργασία σε διάφορα κέντρα καταπολέμησης ή υποστήριξης ατόμων που πάσχουν απ’ την νόσο.

Μέσω του εθελοντισμού σε αυτόν τον τομέα, θα δείτε ότι υπάρχουν και άλλες οργανώσεις με μεγάλο αντίκτυπο που κάνουν πραγματική δουλειά και επιτελούν σημαντικό έργο.

Μην απορρίψετε τις startups. Το να εργαστείτε σε μια νεοφυή εταιρεία μπορεί αρχικά να φαίνεται παράξενο, αλλά υπάρχουν τέσσερεις λόγοι για τους οποίους θα επωφεληθείτε αν δουλέψετε εκεί: Οι μικρότεροι οργανισμοί σας δίνουν μια «γεύση» απ’ τις πιο βασικές λειτουργίες μιας εταιρείας, είναι πιο πιθανό να έχουν project βασισμένα στις δεξιότητες και έχουν πραγματικά ανάγκη τις ικανότητες κάτι το οποίο σημαίνει ότι η δουλειά σας θα «πιάσει τόπο».

Με άλλα λόγια , ο εθελοντισμός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα εργαστείτε σε μια μη κερδοσκοπική για το υπόλοιπο της ζωής σας. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε μια εταιρεία με τέτοιες αξίες και στόχους που δε θα είχατε γνωρίσει σε διαφορετική περίπτωση.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com