Δεκατρία πράγματα που δεν πρέπει να πεις την πρώτη ημέρα στη δουλειά

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Φράσεις που καλό θα ήταν να αποφύγετε κατά την πρώτη σας ημέρα στην καινούρια σας δουλειά.

Επειδή οι πρώτες εντυπώσεις μένουν και θέλετε να δημιουργήσετε την καλύτερη δυνατή εικόνα για εσάς στον νέο σας εργασιακό χώρο, προσέξτε πολύ πως θα φερθείτε –και κυρίως τι θα πείτε- κατά την πρώτη σας ημέρα στη δουλειά!

Οι παρακάτω δεκατρείς φράσεις είναι απαγορευτικές για την αυτή την περίσταση!

1.«Στην τελευταία μου δουλειά…» ή «στην τελευταία μου εταιρεία…»

Πρόκειται για εκφράσεις που δεν αρέσουν καθόλου στους εργοδότες. Δεν είναι κακό να δείχνετε πως έχετε άποψη και αυτοπεποίθηση-το αντίθετο!-όμως θα πρέπει να επιδεικνύετε και τη σχετική μετριοφροσύνη. Δεν χρειάζεται να υπερηφανεύεστε για τα επιτεύγματά σας στην προηγούμενη εργασία σας.

2. «Πότε θα πάρω αύξηση»;

Οι ειδικοί σε θέματα εργασιακών σχέσεων συμβουλεύουν να μην κάνετε αυτή την ερώτηση πριν περάσει η διερευνητική περίοδος των ενενήντα ημερών.

3. «Παρεμπιπτόντως, τις Παρασκευές πρέπει να φεύγω λίγο νωρίτερα…»

Αν δεν έχετε συμφωνήσει εξαρχής με τους εργοδότες ή τους προϊσταμένους σας για τέτοιου είδους θέματα, τότε θεωρείται ανεπίτρεπτο να το κάνετε στη συνέχεια-πόσο μάλλον κατά την πρώτη σας ημέρα στη δουλειά!

4. «Με ποιον πρέπει να τα λέω και ποιον πρέπει να αποφεύγω εδώ μέσα»;

Επί της ουσίας, πρόκειται για μία κουτσομπολίστικη ερώτηση στο χώρο εργασίας και δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως το κουτσομπολιό «σκοτώνει» την καριέρα. Πάρτε το χρόνο σας και γνωρίστε τους συναδέλφους σας, έτσι ώστε να σχηματίσετε τη δική σας άποψη για το ποιον πρέπει να συναναστρέφεστε στο χώρο εργασίας σας.

5. «Εγώ δεν έχω μάθει να το κάνω έτσι…»

Το τελευταίο πράγμα που θέλει ένας εργοδότης είναι εργαζόμενοι που δεν θέλουν να μάθουν καινούρια πράγματα ή που δεν επιθυμούν να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα.

6. «Πώς είναι τα πάρτι εδώ»;

Το να ρωτάτε με το που βρίσκεστε σε έναν νέο χώρο εργασίας πως είναι τα εταιρικά πάρτι ή τι είδους μπόνους παίρνουν οι εργαζόμενοι στις διακοπές θεωρείται εξαιρετικά άκομψο. Μπορείτε να περιμένετε και να το διαπιστώσετε οι ίδιοι.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com