Πώς να φαίνεται ότι δουλεύετε περισσότερο, ενώ εσείς ξεκουράζεστε

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Οι υποχρεώσεις της δουλειάς συνδυάζονται θαυμάσια με τον ελεύθερο χρόνο και την προσωπική σας ζωή. Αρκεί να μάθετε πώς να «ξεγελάτε» το σύστημα.

Όλα είναι θέμα στρατηγικού σχεδιασμού. Γιατί να βρίσκεστε μέρα-νύχτα στο γραφείο όταν αρκεί να φαίνεται ότι βρίσκεστε μέρα-νύχτα στο γραφείο; Γιατί να παραμελείτε την προσωπική και οικογενειακή σας ζωή όταν μπορείτε θαυμάσια να την απολαμβάνετε ενώ όλοι στη δουλειά νομίζουν ότι τα δίνετε όλα για την επιτυχία της εταιρείας;

Όπως γράφει η Laura Vanderkam στο βιβλίο I Know How She Does It: How Successful Women Make the Most of Their Time, πρέπει να ξεφύγετε από την παρεξήγηση πως μόνο η επαγγελματική επιτυχία εγγυάται την προσωπική επιτυχία. Η επιτυχία έρχεται από τον τρόπο που αξιοποιείτε τις ώρες στο γραφείο, όχι απλώς από την ποσότητά τους.

Τι να κάνετε; Καταρχάς αποφύγετε φράσεις που σας περιορίζουν όπως «Έχω παιδιά και για αυτό δεν πηγαίνω ποτέ σε βραδινά επαγγελματικά event». Αν το πείτε πολλές φορές, κανείς δεν θα σας υπολογίζει πια και θα μείνετε εκτός και από τις εξελίξεις και από τις πιθανές προαγωγές. Ορίστε έναν λογικό αριθμό, π.χ. δύο ή τρία event ή εξόδους ή δείπνα το μήνα. Το να αφιερώνετε τρία από τα 30 βράδια του μήνα σε τέτοιες συναντήσεις δεν θα βλάψει την οικογένειά σας και θα δίνει πάντα την εντύπωση ότι συμμετέχετε στα δρώμενα της εταιρείας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com