Θεσσαλονίκη: Νέο ερευνητικό πρόγραμμα «ELIEMENTAL: Αναπτύσσοντας την Επιχειρηματικότητα στη δική σας κοινότητα»

    Από: Startup Team

Πηγή: www.agelioforos.gr

Ένα τριετές ερευνητικό πρόγραμμα, με τίτλο «ELIEMENTAL: Αναπτύσσοντας την Επιχειρηματικότητα στη δική σας κοινότητα», ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη, από το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC).

Σκοπός του προγράμματος είναι να αναπτύξει καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία για να προωθήσει την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία στην απασχόληση σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, οι μετανάστες και οι μακροχρόνια άνεργες γυναίκες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί και κοινωνικοί φορείς από τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες: το Πανεπιστήμιο του Lancaster, το Κολλέγιο Tameside, το δίκτυο για τις μειονότητες MENTER και η εταιρία “The Business Group” από την Αγγλία, το Πανεπιστήμιο του Lodz από την Πολωνία, το Πανεπιστήμιο Vallahia από τη Ρουμανία, το Κέντρο  Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC) και το κέντρο στήριξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας γυναικών “Εργάνη” από την Ελλάδα.

Το SEERC είναι το ερευνητικό κέντρο του CITY College, διεθνούς τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield και το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα δια βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.