Climate Launchpad 2015

    Από: Startup Team

O μεγαλύτερος διαγωνισμός επιχειρήματικών ιδεών Clean Tech της Ευρώπης, το ClimateLaunchpad, ολοκλήρωσε τα εθνικά boot camps και οδεύει προς τους εθνικούς τελικούς!

Ο Εθνικός τελικός θα γίνει στις 22 Ιουλίου 2015, στο Gazzarte στο Γκάζι!

Ελληνικές νεοσύστατες επιχειρήσεις ανταγωνίζονται στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό διαγωνισμό ιδεών της Ευρώπης. Δέκα ελπιδοφόρες ιδέες δίνουν μάχη για μία θέση στον Ευρωπαϊκό τελικό του ClimateLaunchpad στο Άμστερνταμ.

<Αθήνα>, 8 Ιουλίου 2015

Δέκα Ελληνικές ιδέες προετοιμάζονται για τον τελικό του Climatelanchpad 2015 στις 22 Ιουλίου 2015, στο Gazarte Venue στο Γκάζι. Η δεύτερη έκδοση του μεγαλύτερου επιχειρήματικού διαγωνισμού clean tech της Ευρώπης τρέχει τώρα σε 28 χώρες. Το ClimateLaunchpad ψάχνει για νέα ταλέντα στον τομέα clean tech στην Ευρώπη βοηθώντας τα να αναπτύξουν τις ιδέες τους ώστε να γίνουν βιώσιμες και να εξελιχθούν σε παγκόσμιες επιχειρήσεις. Τις τελευταίες εβδομάδες οι Ελληνικές ομάδες προετοιμάστηκαν για τον Εθνικό Τελικό με ένα δίημερο Boot Camp και 6 εντατικές συνεδρίες επιχειρηματικής καθοδήγησης. Οι 3 καλύτερες ιδέες από τις 10 συμμετέχουσες, θα πάρουν το εισιτήριο για να εισέλθουν στον Ευρωπαϊκό τελικό το Σεπτέμβριο στην Ολλανδία.

 

Κατά τη διάρκεια των ημιτελικών του Άμστερνταμ, θα επιλεγούν 8 ομάδες οι οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC’s accelerator, το ‘επιχειρηματικό σχολείο’ που όπως και στην πραγματική ζωή επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των Clean Tech ιδεών σε νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Η Σάρα Γουέστ, νικήτρια του διαγωνισμού το 2014 και συνιδρύτρια του Wavetube δήλωσε: «Το ClimateLaunchpad μας άνοιξε ένα τεράστιο δίκτυο επαφών και ειδικών στους οποίους μπορούμε εύκολα να απευθυνθούμε καθώς επιταχύνουμε την ανάπτυξη μας. Είναι πραγματικά μία μοναδική ευκαιρία!»

Ο νικητής του ευρωπαϊκού τελικού λαμβάνει επιπλέον ένα χρηματικό έπαθλο των €10.000, ο επιλαχών παίρνει €5,000 και η ιδέα που έρχεται στην τρίτη θέση κερδίζει €2.500.

Υποστηρικτής και χορηγός του διαγωνισμού στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Τράπεζα.

 

ClimateLaunchpad και Climate-KIC

Το ClimateLaunchpad (www.climatelaunchpad.org) είναι ένα πρόγραμμα του Climate-KIC το οποίο είναι η κύρια Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή. Είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος και ιδιωτικός καινοτόμος συνεταιρισμός της Ευρώπης που επικεντρώνεται στον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Το ‘Climate-KIC’ αποτελείται από ένα διεθνές δίκτυο εταιρειών και ακαδημαικών ιδρυμάτων αλλά και του δημόσιου τομέα.

Το Climate-KIC είναι μια κοινότητα γνώσης και καινοτομίας που δημιουργήθηκε το 2010 από το Ευρωπαικό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT). Το όργανο της ΕΕ δημιούργησε μια βιώσιμη ευρωπαική ανάπτυξη ενώ ασχολείται και με τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας. (www.climate-kic.org)

Social media

 

Facebook

www.facebook.com/climatelaunchpad

www.facebook.com/ClimateKIC

 

Twitter

@ClimateLaunch

@ClimateKIC