Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το Startup Weekend

    Από: Startup Team

Πηγή: www.emea.gr

Το ερχόμενο τριήμερο 5 έως 7 Απριλίου “ανεβαίνει” για πρώτη φορά στηΘεσσαλονίκη ο θεσμός του Startup Weekend, ένας “μαραθώνιος” δημιουργικής επιχειρηματικότητας στον οποίο οι συμμετέχοντες επιχειρούν να σχηματίσουν, να εξελίξουν και να παρουσιάσουν μέσα σε 54 ώρες μια επιχειρηματική ιδέα που μπορεί να αποτελέσει αληθινή επιχείρηση.

Ο θεσμός μετράει ήδη μία πολύχρονη παρουσία στην Αθήνα, ενώ προσφάτως πραγματοποιήθηκε και στο Βόλο. Συνολικά σε όλο τον κόσμο, πάνω από 400 πόλεις οργανώνουν Startup Weekends, ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν γεννηθεί κατά την διάρκειά τους.

Το Startup Weekend Thessaloniki θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις τουΑμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, που προσέφερε τους χώρους του στους οργανωτές, από την Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 7 Απριλίου, και θα ακολουθήσει το “κλασσικό” φορμάτ, με τις υποψήφιες ιδέες να παρουσιάζονται και να ψηφίζονται το απόγευμα της Παρασκευής και τα business plans να παρουσιάζονται και να επιλέγονται από την κριτική επιτροπή το βράδυ της Κυριακής.

Κεντρικός καλεσμένος της εναρκτήριας ημέρας είναι ο Πωλ Ευμορφίδης, διευθύνων σύμβουλος της CocoMat. Στην κριτική επιτροπή θα συμμετάσχουν οιΓιώργος Κασσελάκης, partner του Openfund, Σταύρος Μεσσήνης, ιδρυτής του FounderMeal, Σπύρος Κιαρτζής, υποδιευθυντής Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας της Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ, Δρ. Μιχάλης Σαραντινός, διευθύνων σύμβουλος της Steficon και Θεοφάνης Βαρβόγλης, διευθυντής της Anatolia Business School του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να δει στο websiteτου τοπικού διαγωνισμού, καθώς και στο Facebook.

Πηγή: emea.gr

Tο EMEA Business Monitor (www.emea.gr) είναι ένα πρωτοποριακό επιχειρηματικό portal που καλύπτει την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με έμφαση στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στις αγορές όπου δραστηριοποιούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις, ανοίγοντας νέους δρόμους για την επιχειρηματική και οικονομική ειδησεογραφική πραγματικότητα.

Ένα portal που ανοίγει τις ηλεκτρονικές του σελίδες για να καλύψει, για πρώτη φορά, μεγάλους διεθνείς προορισμούς των ελληνικών επιχειρήσεων, που θεωρούνται leaders στο χώρο τους.

Παράλληλα, ενημερώνει για τα τεκταινόμενα στο εγχώριο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό πεδίο.

Σε μια εποχή όπου η Ελλάδα αποτελεί το εφαλτήριο για τη χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής τόσο στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όσο και σε εκείνες της Μέσης Ανατολής, το EMEA Business Monitor (www.emea.gr) θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό ενημέρωσης και καταγραφής των νέων επιχειρηματικών δεδομένων σε όλους τους τομείς.

Στο πλαίσιο αυτό, το EMEA Business Monitor (www.emea.gr) υιοθετεί μια επαγγελματική, έγκυρη και έγκαιρη προσέγγιση, παρέχοντας, στους επισκέπτες – αναγνώστες του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, έναν πλούτο σφαιρικής και πολύπλευρης πληροφόρησης για όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής ενημέρωσης.