Δύο φοιτητές Αρχιτεκτονικής κέρδισαν τον διαγωνισμό του Ιδρύματος Νιάρχος

    Από: Startup Team

Πηγή: www.athensvoice.gr

O Σπύρος Γιωτάκης και ο Άγις-Παναγιώτης Μουρελάτος, αμφότεροι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής, είναι οι νικητές του διαγωνισμού που διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ) με θέμα τον σχεδιασμό του Κέντρου Επισκεπτών του εργοταξίου στο οποίο θα δημιουργηθεί το Κέντρο Πολιτισμού του ιδρύματος.
Ο πρώτος σπουδάζει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ο δεύτερος στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος συνολικά 93 υποψήφιες προτάσεις τις οποίες δημιούργησαν 250 φοιτητές. Οι δέκα επικρατέστερες προτάσεις αξιολογήθηκαν από τον Ρέντσο Πιάνο, αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, ο οποίος ήταν αυτός που ανακοίνωσε τους νικητές την Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης σε απονομή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.
Οι δύο φοιτητές κέρδισαν το χρηματικό έπαθλο των 18.000 ευρώ και βέβαια τη σπάνια, ειδικά για την ηλικία τους, ευκαιρία να δουν την ιδέα τους να μη μένει στα χαρτιά ούτε σε μορφή μακέτας αλλά να υλοποιείται. Το Κέντρο Επισκεπτών αναμένεται να είναι έτοιμο τον Ιούλιο του 2013 και θα λειτουργήσει ως και τα μέσα του 2015 όταν και είναι προγραμματισμένο να έχει αποπερατωθεί το Κέντρο Πολιτισμού (μεταξύ άλλων θα στεγάσει τη Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη).
Ένα από τα κριτήρια με τα οποία αξιολογήθηκαν όσες προτάσεις διακρίθηκαν (δόθηκαν συνολικά τρία βραβεία και ισάριθμες αναφορές ευφήμου μνείας, όλα με χρηματικά έπαθλα) ήταν και η ελαφρότητα, το πόσο εύκολη θα είναι δηλαδή η αποσυναρμολόγηση του κτιρίου και η φιλικότητα των υλικών προς το περιβάλλον.

Όψεις του Κέντρου Υποδοχής Επισκεπτών που σχεδίασαν τα δύο νέα παιδιά

Δύο φοιτητές Αρχιτεκτονικής κέρδισαν τον διαγωνισμό του Ιδρύματος Νιάρχος