Qrator: Μία νέα ελληνική startup καλεί να μοιραστείτε τις εμπειρίες της ζωής σας

    Από: Startup Team

Πηγή: www.emea.gr

Διαθέσιμη στο AppStore είναι εδώ και λίγες ημέρες μία νέα δωρεάν εφαρμογήγια iPhone, το Qrator, ένα εύχρηστο εργαλείο storytelling, το οποίο προσκαλεί τους χρήστες να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, συλλέγονταςφωτογραφίες ή και μουσική από τα μέρη στα οποία βρίσκονται.

Tο κύριο μέρος του σχεδιασμού και της ανάπτυξης του λογισμικού της εφαρμογής έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, από μία νέα startup εταιρεία, η ομάδα της οποίας απαρτίζεται από δέκα μέλη.

Έπειτα από μια περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας με 100 beta tester, η εφαρμογή διατίθεται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Apple, ενώ η ομάδα των developers αναβαθμίζει και αναπτύσσει διαρκώς τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής.

Μετά το “soft launch” στην εγχώρια αγορά, η ελληνική startup θα απευθυνθεί και στις αγορές του εξωτερικού. Καθώς μάλιστα, οι εμπειρίες που έχουν ήδη μοιραστεί οι χρήστες της εφαρμογής σε αυτές τις λίγες ημέρες που βρίσκεται στον “αέρα” έχουν ξεπεράσει τις 3.000, στα σχέδια της ομάδας συμπεριλαμβάνεται και η αναζήτηση ενός πρώτου γύρου χρηματοδότησης.

Το Qrator έχει τα χαρακτηριστικά ενός mobile κοινωνικού δικτύου και απευθύνεται σε ανθρώπους με ποικίλα ενδιαφέροντα, όπως η μόδα, η μουσική, η τέχνη, το φαγητό, τα ταξίδια, το ντηζάιν, τα σπορ, και μπορεί να αποτελέσει πλατφόρμα για την ανάδειξή τους.

Οι εμπειρίες που αναρτώνται στο Qrator αποτελούν κάτι περισσότερο από ένα άλμπουμ ή ένα στατικό κολάζ φωτογραφιών. Πρόκειται για διαδραστικούς πίνακες περιεχομένου (moodboards), όπου ο καθένας έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί και να αλληλεπιδράσει, βλέποντας φωτογραφίες, ακούγoντας μουσική ή αφήνοντας σχόλια. Η κάθε εμπειρία, επιπλέον, διαθέτει τη δική της σελίδα στο web, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τη μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook και twitter.

“Το Qrator προσφέρει τα εργαλεία στους χρήστες του ώστε να πουν καθημερινές ιστορίες οπτικοποιώντας τις εμπειρίες τους, όπου αυτοί κι αν βρίσκονται. Επιπλέον, φιλοδοξεί να γίνει ένα μέσο ανάπτυξης για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, την εστίαση, την ψυχαγωγία, καθώς και να προσφέρει τη δυνατότητα σε ταξιδιωτικούς προορισμούς να αναδειχθούν μέσα από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της ψηφιακής εφαρμογής”, αναφέρει ο ιδρυτής της εταιρείας Νικόλας Ιωαννίδης, επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης.

Για παράδειγμα, οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από ένα ταξίδι, από την έξοδό τους σε ένα εστιατόριο ή από ένα ξενοδοχείο στο οποίο έμειναν, από μέρη που επισκέπτονται, από εκδηλώσεις που παρακολουθούν, όπως συναυλίες ή άλλα event, αλλά και από στιγμές της καθημερινότητας.

Επίσης, τους δίδεται η δυνατότητα να καταχωρήσουν τις εμπειρίες τους σε συλλογές που δημιουργούν οι ίδιοι, τα λεγόμενα “Qrations“. Μάλιστα, οι εμπειρίες των χρηστών καταχωρούνται αυτομάτως και ανά τοποθεσία. Έτσι, κάθε τοποθεσία αποκτά τη δική της σελίδα, την οποία οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν μέσω της λειτουργίας “Follow places”, παρακολουθώντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, όλες τις αναρτήσεις των χρηστών του δικτύου με τη συγκεκριμένη γεωγραφική αναφορά.

Τέλος, το Qrator ενσωματώνει γνωστά API (facebook, twitter, foursquare, iTunes) ενώ διαθέτει υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής με την άδεια της Gracenote.

Πηγή: emea.gr

Tο EMEA Business Monitor (www.emea.gr) είναι ένα πρωτοποριακό επιχειρηματικό portal που καλύπτει την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με έμφαση στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στις αγορές όπου δραστηριοποιούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις, ανοίγοντας νέους δρόμους για την επιχειρηματική και οικονομική ειδησεογραφική πραγματικότητα.

Ένα portal που ανοίγει τις ηλεκτρονικές του σελίδες για να καλύψει, για πρώτη φορά, μεγάλους διεθνείς προορισμούς των ελληνικών επιχειρήσεων, που θεωρούνται leaders στο χώρο τους.

Παράλληλα, ενημερώνει για τα τεκταινόμενα στο εγχώριο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό πεδίο.

Σε μια εποχή όπου η Ελλάδα αποτελεί το εφαλτήριο για τη χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής τόσο στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όσο και σε εκείνες της Μέσης Ανατολής, το EMEA Business Monitor (www.emea.gr) θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό ενημέρωσης και καταγραφής των νέων επιχειρηματικών δεδομένων σε όλους τους τομείς.

Στο πλαίσιο αυτό, το EMEA Business Monitor (www.emea.gr) υιοθετεί μια επαγγελματική, έγκυρη και έγκαιρη προσέγγιση, παρέχοντας, στους επισκέπτες – αναγνώστες του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, έναν πλούτο σφαιρικής και πολύπλευρης πληροφόρησης για όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής ενημέρωσης.