Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας Crazy Business Ideas

    Από: Startup Team

Πηγή: www.startupgreece.gov.gr

Το IST College στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς της για ενεργό προώθηση της σύνδεσης εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, διοργανώνει Διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γενικό τίτλο «CRAZY BUSINESS IDEAS» με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή επιχείρηση, αλλά και να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη. O Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ο υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει την ιδέα του μέσω της ειδικά σχεδιασμένης για το συγκεκριμένο σκοπό ιστοσελίδας, υποβάλλοντας ένα μικρό κείμενο με την περιγραφή της ιδέας, μαζί με μία φωτογραφία, ή σχέδιο της ιδέας. Θα πρέπει να έχει προηγηθεί εγγραφή του υποψηφίου στην ιστοσελίδα όπου θα δηλώνει τα προσωπικά του στοιχεία (ονοματεπώνυμο, mail και ηλικία) και θα βεβαιώνει (εάν είναι ανήλικος) τη συναίνεση των γονέων ή των προσώπων που ασκούν την γονική του μέριμνα. Επιπλέον, στην περίπτωση ομαδικής συμμετοχής, ένα μόνο μέλος της ομάδας δηλώνει τα στοιχεία του στη φόρμα εγγραφής. Τα ονόματα των υπολοίπων μελών της ομάδας, πρέπει να αναφέρονται (συμπεριλαμβανομένου του μέλους που πραγματοποίησε την εγγραφή) κάτω από το κείμενο που περιγράφει την ιδέα.

Η υποβολή φωτογραφίας ή σχεδίου είναι υποχρεωτική εφόσον στην ουσία περιγράφει εικαστικά την ιδέα. Επιπρόσθετα, ο υποψήφιος μπορεί, εάν το επιθυμεί, και προκειμένου να προωθήσει ακόμη περισσότερο την ιδέα του, να βιντεοσκοπήσει την περιγραφή της ιδέας από τον ίδιο ή/και μέλη της ομάδας του και να ανεβάσει το link του video στο τέλος του κειμένου που καλείται να υποβάλει.

4. Η αξιολόγηση των ιδεών χωρίζεται σε δύο φάσεις:

α. Ψηφοφορία του κοινού («προκριματική» φάση)

β. Επιτροπή επιχειρηματιών και ακαδημαϊκών («ημιτελική» και «τελική» φάση)

Τα επιχειρηματικά πλάνα των υποψηφίων θα πρέπει να καταρτιστούν και να κατατεθούν το αργότερο έως τις 9 Μαΐου 2013. Στις 23 Απριλίου 2013 θα πραγματοποιηθεί σύντομο εκπαιδευτικό σεμινάριο στις εγκαταστάσεις της Διοργανώτριας Εταιρίας από ακαδημαϊκό προσωπικό ειδικευμένο στον τομέα Επιχειρησιακών και Οικονομικών Επιστημών, με στόχο την καθοδήγηση των υποψηφίων στην κατάρτιση του επιχειρηματικού πλάνου.

1o Βραβείο: Ο πρώτος νικητής θα λάβει ποσό 10.000€ ως αρχικό κεφάλαιο επιχείρησης που θα βασίζεται στην ιδέα του!

2o & 3ο Βραβείο: Το 2ο και 3ο βραβείο είναι πλήρης υποτροφία για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα αντίστοιχα στο IST College!

Σελίδα διαγωνισμού: www.crazybusinessideas.gr