IQbility: εκκολαπτήριο startups

    Από: Startup Team

Πηγή: www.getbusy.gr

Παρέχει άμεση χρηματοδότηση μέσω του PJ Tech Catalyst Fund.

O Όμιλος Quest ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της πρωτοβουλίας IQbility.

Το IQbility είναι ένα “εκκολαπτήριο” (incubator) νέων επιχειρηματικών δράσεων (startups) στον τεχνολογικό κόσμο, στις οποίες ο Όμιλος Quest ευελπιστεί νασυμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυσή τους, θέτοντας στη διάθεση των νέων ιδεών,πόρους, εμπειρία και δυνατότητες που χρειάζονται για ένα δυναμικό ξεκίνημα.

Το IQbility πρωτοτυπεί σε σχέση με άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, αφού παρέχει χρηματοδότηση άμεσα μέσω της συνεργασίας του με το PJ Tech Catalyst Fund, συμμετέχοντας στο ρίσκο της νέας επιχείρησης με μερίδιο μετοχών και όχι υπό τη μορφή δανείου ή επιδότησης. Παρέχοντας ένα σύνολο πόρων, υποδομών, διασυνδέσεων και μέσων, το IQbility προσφέρει σε ομάδες τυπικά 2 έως 4 ανθρώπων,ένα πρόγραμμα που με συστηματικό και δομημένο τρόπο, θα τις βοηθήσει να εξελιχθούν σε επιχειρήσεις με εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα ή υπηρεσίες στον συνεχώς εξελισσόμενο χώρο της τεχνολογίας. Μεταξύ άλλων, το iQbility καλύπτει από τη φορολογική έναρξη της εταιρείας, υπηρεσίες λογιστικές και νομικές, έως και πλήρεις γραφειακές, τεχνικές και λοιπές υποδομές ώστε να μην επιβαρύνονται οι ομάδες με τα θέματα και το κόστος της γραφειοκρατίας. Το IQbility αρχίζει από σήμερα να δέχεται τις πρώτες αιτήσεις καινοτόμων ιδεών με καταληκτική ημερομηνία τις 15 Μαίου, μέσω της ιστοσελίδας του, www.iqbility.com.

Λίγα Λόγια για το GetBusy.gr

IQbility: εκκολαπτήριο startups

To GetBusy.gr έχει ως στόχο να βοηθήσει τους νέους να απελευθερώσουν τις δυνατότητές τους. Είναι μία συλλογική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία πληθώρας οργανισμών που αποσκοπούν στο να προσφέρουν γνώση, πληροφορία και εφόδια σε όλους τους νέους.

Στη διαδικτυακή πύλη GetBusy.gr παρέχεται δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, την επαγγελματική ανάπτυξη των νέων, τις ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και την πράσινη επιχειρηματικότητα.

Μέσα από το GetBusy Quiz, οι νέοι αποκτούν γνώσεις διασκεδάζοντας, καθώς έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν πλούσια δώρα εξασκώντας παράλληλα τις γνώσεις που απέκτησαν μέσα από το περιεχόμενο του GetBusy.gr.

Οι συμμετέχοντες στο GetBusy Quiz θα κερδίσουν μια θέση στο μεγάλο τελικό όπου θα διαγωνιστούν και θα διεκδικήσουν πλούσια δώρα από τους χορηγούς του προγράμματος, όπως υποτροφίες σε προγράμματα Bachelor’s και Master’s, ολοκληρωμένες πιστοποιήσεις ECDL Core+, καθώς και σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού.

Το πρόγραμμα Getbusy.gr αποτελεί μέρος της διεθνoύς πρωτοβουλίας Microsoft YouthSpark και είναι μια συλλογική προσπάθεια η οποία πραγματοποιείται μέσα από τη συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΗePIS) με τις: Microsoft Hellas, PEOPLECERT, ALBA, DEREE, Intelen, Close The Loop, HR Passport, Flya Consulting, ΙSON Psychometrica και Look4Studies.