Δωρεάν Workshop με θέμα «Cyberbullying: Αντιμετωπίζοντας τη Βία στον Ψηφιακό Κόσμο»

    Από: Startup Team

To Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) διοργανώνει δωρεάν Workshop με θέμα: «Cyberbullying: Αντιμετωπίζοντας τη Βία στον Ψηφιακό Κόσμο», στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης Active Women: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών”.

 

“Δε φοβάμαι να μιλήσω για τον διαδικτυακό εκφοβισμό”

Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού κλιμακώνει τόσο έντονα την παρουσία του που δε γίνεται πια να του γυρνάμε την πλάτη. Ο αριθμός των παιδιών και των εφήβων που παραπονιούνται ότι έχουν πέσει θύματα κοροϊδίας και απειλών ή ταπεινώσεων μέσω της χρήσης του διαδικτύου ή των κινητών τηλεφώνων ή άλλων ψηφιακών τεχνολογιών από τους συνομήλικούς τους συνεχώς αυξάνεται με αποτέλεσμα η χώρα μας να λαμβάνει υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

 

Το Workshop απευθύνεται:

  • Σε όλες τις ωφελούμενες του σχεδίου δράσης (Γυναίκες άνω των 50 ετών – Μετανάστριες – Πρόσφυγες)
  • Σε γονείς που επιθυμούν να αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση του διαδικτυακού εκφοβισμού 
  • Σε όλους όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με το φαινόμενο του cyberbullying και τους ενδιαφέρει να  ενημερωθούν για τις αιτίες και τις κοινωνικές συνέπειες αυτής της μορφής βίας.

 

Τόπος Διεξαγωγής: Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής, Κοραή 3, Αθήνα (8ος όροφος).

Ημερομηνία & ώρα διεξαγωγής: Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015, ώρες 18:30 μ.μ. – 21:00 μ.μ.

Ώρα προσέλευσης: 18:00 μ.μ.

 

Μετά την ολοκλήρωση του workshop θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

To “Active Women: Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών” εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ).

 

Περισσότερες πληροφορίες

Όνομα Υπευθύνου: Κατερίνα Αποστολοπούλου

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3729083

E-mail: Katerina.apostolopoulou@hepis.gr

 

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρουν εδώ: www.eventora.com/en/Events/dwrean-workshop-me-8ema-cyberb