Συνεχίζονται ως 31 Οκτωβρίου οι εγγραφές στο “Young Business Talents 2015-16”

    Από: Startup Team

Πάρτε μέρος με την ομάδα σας στη μεγάλη εμπειρία: www.youngbusinesstalents.com

Δείτε το video του περσινού πανηγυρικού Τελικού!

Εκατοντάδες μαθητές από όλα τα Λύκεια της Ελλάδας θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να διοικήσουν χωρίς κανένα κόστος τη δική τους εικονική επιχείρηση, και να κάνουν τη θεωρία, πράξη!

Ο καινοτόμος διαγωνισμός Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας YOUNG BUSINESS TALENTS (ΥΒΤ)υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, έχοντας κατακτήσει την αναγνώριση μαθητών και καθηγητών.

Η διενέργεια του Διαγωνισμού βασίζεται σε έναν πανίσχυρο Επιχειρηματικό Προσομοιωτή, μέσω του οποίου οι νεαροί ‘επιχειρηματίες’ μαθαίνουν να λαμβάνουν όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που απαιτεί η λειτουργία μιας πραγματικής επιχείρησης, μέσω Επιχειρηματικών Σχεδίων, σε πραγματικό χρόνο.

Οι ίδιοι οι μαθητές δηλώνουν ότι με τη συμμετοχή τους στον καινοτόμο Διαγωνισμό, μαθαίνουν πρακτικά όσα διδάσκονται θεωρητικά στο σχολείο τους, ενώ ταυτόχρονα τους ενθουσιάζει που λειτουργούν ως ομάδα, συμμετέχοντας σε ένα διασκεδαστικό βιωματικό παιχνίδι. (Δείτε video και συνεντεύξεις μαθητών και καθηγητών από τον Εθνικό Τελικό ΥΒΤ 2014/15 εδώ)

Οι καθηγητές που έχουν αναλάβει την καθοδήγηση των παιδιών στη διάρκεια του παιχνιδιού, αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο διδακτικό εργαλείο, το οποίο προσφέρει στα παιδιά γνώσειςεμπειρίες καιδεξιότητες, αναβαθμίζει συνολικά την εκπαιδευτική πρακτική και βοηθάει τους νέους να προετοιμαστούν καλύτερα για το μέλλον τους!

Η συμμετοχή έφτασε πέρσι τους 2.000 μαθητές Λυκείου όλων των τύπων, σημειώνοντας αύξηση 67% σε σχέση με την πρώτη χρονιά, κερδίζοντας παράλληλα το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης.

Ο Διαγωνισμός είναι Διεθνής και υλοποιείται στη Νότια Ευρώπη (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) καθώς και στο Μεξικό.

Ο Καινοτόμος Διαγωνισμός YOUNG BUSINESS TALENTS (ΥΒΤ) τελεί υπό την Αιγίδα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) και οργανώνεται από τη NIVEA. Ο Επιχειρηματικός Προσομοιωτής  3ης Γενιάς, έχει αναπτυχθεί από την PRAXIS MMT – ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης.

 

Οι εγγραφές για τις ομάδες-‘εταιρίες’ μαθητών Λυκείων και τους Καθηγητές τους άνοιξαν από την 1ηΣεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως 31 Οκτωβρίου 2015 στο site του Διαγωνισμού:

www.youngbusinesstalents.com

Ο διαγωνισμός YOUNG BUSINESS TALENTS θα ξεκινήσει στις 16 Νοεμβρίου (online στο διαδίκτυο) και oΤελικός θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου 2016, με φυσική παρουσία των 75 επικρατέστερων ομάδων (300 μαθητών) από όλη την Ελλάδα.

 

Για περισσότερα σχετικά με τον καινοτόμο Διαγωνισμό YOUNG BUSINESS TALENTS και για Εγγραφέςεπισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα:  www.youngbusinesstalents.com

Για ερωτήσεις επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του ΥΒΤ στο Facebook:

www.facebook.com/YoungBusinessTalentsGR

Επισκεφθείτε το κανάλι του ΥΒΤ στο You Tube:

www.youtube.com/channel/UCHm7QDO8GNYeH49ReQYep0Q

 

 

*******

 

Γιατί η NIVEA δεσμεύθηκε σαν διοργανωτής της πρωτοβουλίας YBT.

Η NIVEA εστιάζει την κοινωνική της δέσμευση ειδικά στην φροντίδα των οικογενειών.

Αυτό μεταφράζεται στην υπεύθυνη φιλοδοξία να συμβάλει στη βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των νεότερων μελών της: των παιδιών και των ανηλίκων. Η αξιοποίηση της μάθησης και της εκπαίδευσης σαν πεδίο για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους, επιτρέπει ένα καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή. Για όλους αυτούς τους λόγους, η NIVEA συμμετέχει σαν διοργανωτής σε αυτόν τον πολύ ενδιαφέροντα διαγωνισμό από την πρώτη του κιόλας έκδοση, ενισχύοντας το ταλέντο των νέων μας και υποστηρίζοντας αυτό το είδος εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, η NIVEA έχει επιτύχει την αναγνώριση του προγράμματος Young Business Talents για τα οφέλη που φέρνουν οι προσομοιωτές στη διδασκαλία, στο πλαίσιο του ‘Enterprise 2020’, τη στρατηγική γραμμή δράσης που προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και της οποίας ηγείται το CSR Europe.

 

Γνωρίστε την PRAXIS MMT (www.praxismmt.com)

Η PRAXIS MMT είναι μία από τις ηγετικές επιχειρήσεις παγκοσμίως στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης. Η PRAXIS MMT αναπτύσσει προσομοιωτές  τρίτης γενιάς, που αναπαριστούν τις αγορές με ακρίβεια. Εκτός από προμηθευτής σχολών διοίκησης επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και εταιριών, η PRAXIS MMT είναι εξειδικευμένη στην υλοποίηση των πιο φημισμένων Business Games (επιχειρηματικών παιχνιδιών) σε διεθνές επίπεδο.