Σάββατο 17 Οκτωβρίου διοργανώνεται το “Chainthon”

    Από: Startup Team

το 1ο Blockchain & Bitcoin Hackathon στην Ελλάδα

Με θέμα «Χακάρουμε την Κρίση» (Προσφυγική & Οικονομική Κρίση)

Η ελληνική κοινότητα Bitcoin & Blockchain προχωράει στη διοργάνωση του “Chainthon” του 1ου Bitcoin & Blockchain Hackathon, που πραγματοποιείται αυτό το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, στον χώρο του Orange Grove (Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 5). Η εκδήλωση ξεκινάει από τις 9:30π.μ. και είναι ανοιχτή για όποιον ενδιαφέρεται, ενώ βασικός χορηγός της εκδήλωσης είναι το blockpoint.io

Κεντρικό θέμα του “Chainthon” είναι η Μεταφορά Αξίας κατά τη διάρκεια κοινωνικό-οικονομικών κρίσεων μέσω της τεχνολογίας του blockchain ενώ στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει κοντά ανθρώπους του χώρου και – μέσω μιας δημιουργικής διαδικασίας – να προκύψουν ιδέες και λύσεις στο θέμα της μεταφοράς αξίας, κατά τη διάρκεια οικονομικών και γεωπολιτικών κρίσεων, με απτές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις.

Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας Bitcoin & Blockchain, έχουν δεσμευτεί να κάνουν αυτή την εκδήλωση όσο πιο επιτυχημένη γίνεται, ώστε να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη μιας τοπικής αλλά και διεθνούς αλλαγής, με μία σειρά αντίστοιχων διοργανώσεων και σε άλλες χώρες.

Όπως σχολίασε και ο Γιώργος Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος της ελληνικής κοινότητας Bitcoin & Blockchain, «Αυτή τη χρονιά, είμαστε μάρτυρες της οικονομικής κρίσης που κλιμακώνεται σε ανθρωπιστική κρίση. Εκατοντάδες χιλιάδες τρέπονται σε φυγή από τη Μέση Ανατολή σε αναζήτηση καλύτερης ζωής, και βρίσκουν καινούργια εμπόδια στην Ευρώπη. Πολλές χώρες από τις οποίες διέρχονται, αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρή οικονομική κρίση, κάνοντας δύσκολη τη μεταφορά χρημάτων ή την αποστολή δωρεών. Στην Ελλάδα, τα capital controls, εμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων μέσα από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα, αφήνοντας όσους δεν έχουν δυνατότητα τραπεζικού λογαριασμού, στις ακριβές εναλλακτικές ή στο ρίσκο της μεταφοράς μετρητών κατά τη διάρκεια του επικίνδυνου ταξιδιού τους».

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το blockpoint.io και υποστηρικτής το coinomi.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφτείτε το www.chainthon.com

Πληροφορίες για δημοσιογράφους:

Ελληνική κοινότητα Bitcoin & Blockchain  block@chainthon.com