Πρόσκληση στην εκδήλωση του διαγωνισμού Call to Innovation

    Από: Startup Team

Αγαπητή κοινότητα του TEDxAcademy,

Σας προσκαλούμε την Δευτέρα στις 15 Απριλίου στις 18:30 στο Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του Πανελλήνιου διαγωνισμού Call to Innovation και θα αναδειχθεί ο Έλληνας ή η Ελληνική ομάδα που θα πάει με υποτροφία στο Singularity University* στο campus της NASA. Οι επικρατέστερες προτάσεις θα αξιολογηθούν ζωντανά σε μία εκδήλωση – ανοιχτή για το κοινό.

Ο διαγωνισμός είναι μία πρωτοβουλία του TEDxAcademy σε συνεργασία με το Singularity University με στόχο να αναδείξει την ιδέα που θα κάνει τη “διαφορά”. Ανάμεσα στις ιδέες που διαγωνίζονται, θα διακριθεί η πιο καινοτόμα, που θα δίνει και τη δυνατότητα να επιλυθεί κάποιο από τα προβλήματα της Ελλάδας, με τη χρήση της τεχνολογίας. Δυνητικά, η συγκεκριμένη ιδέα θα βελτιώσει τη ζωή 1 εκατομμυρίου Ελλήνων.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων που πέρασαν στον τελικό θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους που θα αξιολογηθούν από τα μέλη της επιτροπής:

• Κωνσταντίνα Νικήτα – Καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,
Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ
• Διομήδη Σπινέλλη – Καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
• Γιώργο Γραμματικάκη – Καθηγητή και συγγραφέα
• Ζαφείρη Πολίτη – Διευθυντή R&D Raycap 
• Σωτήρη Μπαντά – Συνιδρυτή και Τεχνικό Διευθυντή της Helic Inc. 
• Ανδρέα Ραπτόπουλο – Συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Matternet Inc
και απόφοιτο του Singularity University

Ο νικητής του διαγωνισμού θα κερδίσει μια υποτροφία για ένα πρόγραμμα 10 εβδομάδων στο Singularity University. Εκεί μαζί με 80 ακόμη νικητές από παρόμοιους διαγωνισμούς που διεξάγονται σε 30 χώρες, θα εκπαιδευτεί στις εφαρμοσμένες τεχνολογίες που θα βγουν στην αγορά στα επόμενα 10 χρόνια και θα διδαχθεί πώς να μετατρέπει την ιδέα του σε πράξη.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Μάνος Ραπτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος SAP Hellas & Cyprus και COO S. Europe.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης, protagon.gr