Παράταση της διαδικασίας υποβολής επιχειρηματικών προτάσεων στο Equity Investment Forum για αναζήτηση χρηματοδότησης και διεθνών συνεργασιών.

    Από: Startup Team

Μέχρι τις 11 Νοεμβρίου παρατείνεται η υποβολή των επιχειρηματικών προτάσεων στο πλαίσιο του Equity Investment Forum, το οποίο αποτελεί συνέργεια του Χρηματιστηρίου Αθηνών, του Οργανισμού Enterprise Greece, της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ Α.Ε.) και του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, συντονιστή του Enterprise Europe Network – Hellas.

Στόχος της εν λόγω παράτασης είναι να εξυπηρετηθεί η αυξημένη ζήτηση από την πλευρά των επιχειρηματιών που επιθυμούν να καταθέσουν τις επιχειρηματικές προτάσεις τους. Μέχρι και την Πέμπτη  5 Νοεμβρίου κατατέθηκαν περισσότερα από 150 επιχειρηματικά σχέδια, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ των προηγούμενων ετών, ενώ παράλληλα έχουν ζητηθεί περισσότερες από 270 συναντήσεις με όλους τους συνδιοργανωτές.

 

Οι πέντε Οργανισμοί, με σκοπό την ενημέρωση και την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων σε θέματα που αφορούν στη χρηματοδότηση σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους από την εκκίνηση της επιχείρησης έως την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν το Equity Investment Forum, στην Αθήνα, στις 7-8 Δεκεμβρίου 2015.

Σημειώνεται ότι το Forum αποτελεί μετεξέλιξη του επιτυχημένου “International Venture Capital & Private Equity Forum” το οποίο υλοποιούνταν επί 12 συναπτά έτη. Στη φετινή διοργάνωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,  τιμώμενη χώρα είναι το Ισραήλ.

Στo πλαίσιο του συνεδρίου έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους με τη συμμετοχή τους πολλοί  ομιλητές από διεθνείς οργανισμούς, όπως World Federation of Exchanges (WFE), η Ευρωπαϊκή Ένωση Venture Capital-Invest Europe, η ΕBRD και η ΕΙΒ καθώς και σημαντική αντιπροσωπεία από την επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα του Ισραήλ.

Όσοι ενδιαφέρονται:

να παρουσιάσουν το επενδυτικό τους σχέδιο σε ελληνικά, ισραηλινά και άλλα διεθνή Venture Capital / Private Equity Funds διερευνώντας τη δυνατότητα επένδυσής τους στις επιχειρήσεις / επιχειρηματικές ιδέες τους,

να συζητήσουν με στελέχη του Χρηματιστηρίου Αθηνών και με Συμβούλους Ένταξης στις αγορές του τις δυνατότητες αξιοποίησης των διαθέσιμων χρηματοδοτικών λύσεων και εργαλείων,

να ενημερωθούν για τις δυνατότητες ενίσχυσης εξωστρέφειας της επιχείρησης τους και την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων από έμπειρα στελέχη του Οργανισμού Enterprise Greece, και

να διερευνήσουν τις δυνατότητες διεθνούς τεχνολογικής ή επιχειρηματικής συνεργασίας μέσω εξειδικευμένης υποστήριξης από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και να ενημερωθούν για τις Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και τα εργαλεία στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας,

καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση (επιχειρηματική πρόταση) μέσω της ιστοσελίδας του Forum www.eiforum.gr μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες

Οργανωτική Επιτροπή Equity Investment Forum

committee@eiforum.gr| www.eiforum.gr