Έχει ξεκινήσει ο Διαγωνισμός AppWARDS 2013

    Από: Startup Team

Πηγή: www.epixeiro.gr

Έχει ξεκινήσει ο Διαγωνισμός για τα βραβεία AppWARDS, τα οποία είναι cross-platform βραβεία που αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τις καλύτερες εφαρμογές (applications) για smartphones, tablets και smart TVs.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει τα καλύτερα applications σε διαφορετικές κατηγορίες, όπως και να αναδείξει τη δυναμική και τις αναπτυξιακές προοπτικές ενός κλάδου, του οποίου ο τζίρος μέχρι το 2015 θα έχει ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα -σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών- καθώς περίπου 10.000 developers δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Φιλοδοξεί στο να αναδείξει όλες τις πρωτοποριακές προσπάθειες των ελληνικών εταιρειών στην αγορά των applications, αλλά και να δώσει την ευκαιρία σε ανεξάρτητους developers να έρθουν σε επαφή και να προβάλλουν τη δουλειά τους στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά κατασκευής, προώθησης και εμπορικής αξιοποίησης εφαρμογών, σε όλους τους developers (φυσικά πρόσωπα) και σε start-ups . Επίσης, σε επιχειρήσεις που δημιουργούν και αξιοποιούν τις εφαρμογές για την προώθηση του εμπορικού τους ονόματος, των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, αλλά και σε στελέχη που δραστηριοποιούνται γενικότερα στην αγορά του ηλεκτρονικού επιχειρείν.

Κατηγορίες Διαγωνισμού

Οι κατηγορίες στις οποίες θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι είναι οι ακόλουθες:

Business and Corporate, Communication, Entertainment, Multimedia & Lifestyle, Finance, Banking & Payments, Medical & Health, News & Media, Productivity and Tools, Shopping, Social, Navigation, Transportation & Location-based Services, Travel & Tourism, Sports & Leisure, Education and learning, Smart TVs.

Τα βραβεία

Τα βραβεία διοργανώνονται από την Twilight Zone Publications και πραγματοποιούνται με την επιστημονική υποστήριξη της ερευνητικής ομάδας Intelligent Media Lab (IML) του εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι διαγωνιζόμενοι -ανεξάρτητοι developers, start-ups και μεγαλύτερες εταιρείες- υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, οι οποίες αξιολογούνται απο την κριτική επιτροπή, που αποτελείται από ακαδημαϊκούς, ερευνητές και διακεκριμένα στελέχη της αγοράς.

Ειδική κατηγορία: App&Comers Οι ανεξάρτητοι developers (φυσικά πρόσωπα) -και μόνο- έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες, προτάσεις και την εργασία τους ξεχωριστά, στο πλαίσιο της ειδικής κατηγορίας «App&Comers». Οι developers που θα διακριθούν ως «App&Comers» θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν τη δουλειά τους στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς, αλλά και να κερδίσουν ειδικά χρηματικά βραβεία. Στον εν λόγω διαγωνισμό ψηφίζει και το κοινό, με 30% συντελεστή βαρύτητας στην τελική βαθμολογία.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχής είναι η 17η Μαΐου 2013, ενώ η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2013.

Περισσότερες πληροφορίες για το Διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.