Θωμάς Δούζης – Ιδρυτής-Ιδιοκτήτης Έργον Α.Ε. – Ανακοίνωση Ομιλητή TEDx University of Piraeus

    Από: Startup Team

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Σπούδασε στο τμήμα της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με κατεύθυνση στο online branding. Μετά το Πανεπιστήμιο τον κέρδισε η αγάπη του για το branding και το graphic design όπου σε συνδυασμό με την οικογενειακή παράδοση στα ελληνικά τρόφιμα τον οδήγησαν στη δημιουργία των εταιριών Δίαυλος και Έργον μαζί με τον αδερφό του Γιώργο. Εξάγουν ήδη τα προϊόντα τους σε ευρωπαϊκές χώρες ενώ σχεδιάζουν να προσθέσουν νέα καταστήματα στην αλυσίδα των μεζεδοπαντοπωλείων και εστιατορίων τους. Πέρα από τον επιχειρηματικό τομέα θα βρείτε ότι ένα από τα αγαπημένα του ενδιαφέροντα είναι η ιστιοπλοϊα στην οποία έχει διακριθεί αρκετές φορές εθνικά και ευρωπαϊκά.

Ποιο ήταν το όνειρο σου και πως ξεκίνησε;

Το όνειρο μου ήταν να δημιουργήσω ένα brand που θα ήταν ταυτισμένο με κάποιες αξίες και θα δημιουργεί συνειρμούς. Ξεκίνησε από ένα μέλι και έγινε το ΕΡΓΟΝ. Ένα brand που προσπαθεί να ταυτιστεί με την ελληνική γαστρονομία!

Τι δυσκολίες συνάντησες;

Δεν θα σταθώ σε λειτουργικές δυσκολίες, αυτές υπάρχουν για όλους όσους ξεκινάνε. Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν το άγνωστο. Δεν είχαμε κάτι να βλέπουμε, απλά το κάναμε όπως πιστεύαμε ότι πρέπει να γίνει…

Τι ήταν αυτό που σε κρατούσε να συνεχίσεις; Από που αντλούσες την ενέργεια;

Η δυσκολία. Το άγνωστο, ξεκινήσαμε από ένα μέλι και φτάσαμε στα εστιατόρια και στον τουρισμό. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να χτίζεις σε κάτι που δεν έχει όρια.

Τι θα άλλαζες αν το ξαναζούσες από την αρχή;

Θα άρχιζα πιο νωρίς!

Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το καθοριστικό στοιχείο για την επιτυχία σου;

Για να ξεκινήσουμε, η άγνοια κινδύνου και για να προχωρήσουμε η έλλειψη plan b.

Σε πτοεί η πραγματικότητα της σημερινής κατάστασης;

Σίγουρα. Το ΕΡΓΟΝ ξεκίνησε μέσα σ’αυτή την κατάσταση. Ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι δεν ξέρουμε πως θα εξελισσόμασταν χωρίς τις σημερινές συγκυρίες.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

Η εξάπλωση του ΕΡΓΟΝ στο εξωτερικό.

Τι σημαίνει για εσένα να είσαι ομιλητής/τρια στο TEDx University of Piraeus;

Θωμάς Δούζης - Ιδρυτής-Ιδιοκτήτης Έργον Α.Ε. - Ανακοίνωση Ομιλητή TEDx University of Piraeus

Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι μεγάλη μου τιμή και ανυπομονώ να μιλήσω εκεί.

Η θεματική του TEDx University of Piraeus είναι BELIEVE. ACT. CHANGE. Τι σημαίνει για εσένα κάθε μια από αυτές τις λέξεις;

Θωμάς Δούζης - Ιδρυτής-Ιδιοκτήτης Έργον Α.Ε. - Ανακοίνωση Ομιλητή TEDx University of Piraeus

Είναι ότι ακριβώς χρειάζεται για να αρχίσει κάτι. Πρέπει να πιστέψεις στις ιδέες σου, να κάνεις αυτό που πιστεύεις και να είσαι διαφορετικός για να πετύχεις.