O Co-founder της Workable που σήκωσε $34 εκατ. στο Startup Grind

    Από: Startup Team

Η Ελληνική startup Workable συζητήθηκε όσο καμία άλλη για το εντυπωσιακό funding round των $27 εκατ. που εξασφάλισε πέρσυ. Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS, ο Σπύρος Μαγιάτης, Co-founder και CTO της Workable, θα εξιστορήσει την καταπληκτική πορεία της εταιρείας που ξεκίνησε με αρχικό κεφάλαιο €500k seed capital και σήμερα έχει μεγάλους πελάτες σε 39 χώρες του κόσμου.

Ο Σπύρος Μαγιάτης ίδρυσε μαζί με τον Νίκο Μωραϊτάκη την Workable τον Ιούλιο του 2012. Εκείνο τον καιρό, ο Σπύρος εργάζονταν στην Upstream ως Διευθυντής Ανάπτυξης Λογισμικού και μαζί με τον Νίκο (Διευθυντής Πωλήσεων) είχαν εντοπίσει την δυσκολία που είχε το recruiting για την εταιρεία. Μέσα από το πρόβλημα αυτό, βρήκαν μια ευκαιρία να απλοποιήσουν το hiring process και αποφάσισαν να παρουσιάσουν την ιδέα τους στον CEO της Upstream Μάρκο Βερέμη. Ο Μάρκος, ως δαιμόνιος επιχειρηματίας, έσπευσε να υποστηρίξει έμπρακτα την ιδέα των τότε υπαλλήλων του και όπως δήλωσε στο Startup Grind του Μαρτίου 2016 επένδυσε στην Workable ως Angel Investor.

Η πορεία της Workable από την πρώτη κιόλας στιγμή ήταν ανοδική μιας και κατέγραφε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Οι εταιρικοί χρήστες, στους οποίους πολλές φορές δεν δίνεται η απαραίτητη προσοχή από τους founders, αγάπησαν την cloud-based πλατφόρμα που αντικαθιστά τα e-mail και τα spreadsheets με ένα όμορφα σχεδιασμένο, έξυπνο και εύχρηστο σύστημα παρακολούθησης υποψηφίων προς πρόσληψη. Το Ελληνικό επενδυτικό σχήμα Openfund στήριξε και αυτό την Workable και πλέον μπορεί να απαριθμεί ένα ακόμα success story στο portfolio της. Η startup έχει συγκεντρώσει συνολικά $34 εκατομ. με σκοπό την επέκταση της στις αγορές όλου του κόσμου (πελάτες της είναι ήδη οι ΙΒΜ, Marks & Spenser και Ogilvy μεταξύ άλλων).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΚΕΕ, σε συνδιοργάνωση με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS και ξεκινάει στις 6 το απόγευμα. Η αμεσότητα που εξασφαλίζει το INNOVATHENS και η μοναδική μορφή των εκδηλώσεων του Startup Grind αποτελεί το δυνατό σημείο που συγκέντρωσε από την πρώτη κιόλας στιγμή την προσοχή του κοινού.

Startup Grind Athens

Ημερομηνία: Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ώρα: 6μμ

Χώρος: Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων- INNOVATHENS

Διεύθυνση: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2, Πειραιώς 100, Γκάζι, 11854 Αθήνα

Τηλ: +302130109300

Κρατήσεις Θέσεων: www.viva.gr/tickets/seminars/innovathens/start-up-grind-me-ton-spiro-magiati

Agenda

18:00 – Networking και φαγητό

19:00 – Fireside chat με τον Σπύρο Μαγιάτη (Workable Co-founder)

20:00 – Networking

Follow Startup Grind Athens

Web: startupgrind.com/athens

Facebook: www.facebook.com/StartupGrindAthens

Twitter: twitter.com/StartupGrindATH

Meetup: www.meetup.com/Startup-Grind-Athens/