Πότε είναι καλύτερη στιγμή για να συγκεντρώσετε χρήματα για τη startup σας

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ίσως είστε εξοικειωμένος με το παλιό ρητό: «Συγκεντρώστε χρήματα προτού τα χρειαστείτε». Αυτή είναι μια ορθή αρχή.

Καθώς χτίζετε την εταιρεία σας, ίσως σας προσεγγίσουν επενδυτές για μια συνάντηση. Συναντηθείτε μαζί τους – ακόμα κι όταν είστε απασχολημένος και δεν αναζητάτε χρηματοδότηση ακόμα. Αυτό σας επιτρέπει να ξεκινήσετε συζητήσεις με τη μπάλα στο γήπεδό σας (μπορείτε να μοιραστείτε όσα στοιχεία θέλετε σχετικά με την εταιρεία σας, πολλά ή λίγα) και σας δίνει χρόνο να μάθετε σχετικά με τα διαφορετικά είδη επενδυτών που υπάρχουν.

Διατηρώντας έναν συνεχή διάλογο μαζί τους, όταν έρθει η ώρα να αναζητήσετε χρηματοδότηση θα έχετε καλύτερη γνώση του τι υπάρχει διαθέσιμο για σας, ώστε να λάβετε καλύτερες αποφάσεις ενώ προχωράτε μπροστά. Εάν απέχετε ακόμα πολύ από τη διαδικασία χρηματοδότησης, μπορείτε απλά να τους πείτε να έχετε μια επικοινωνία στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, μην κλείσετε την οποιαδήποτε πόρτα.

Όταν συναντάω εν δυνάμει επενδυτές, κρατώ πάντα αναλυτικές σημειώσεις. Γράφω τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους, τι φέρνουν στην επιχείρησή μου συνεργαζόμενοι μαζί της, κατά πόσο μοιραζόμαστε την ίδια προσέγγιση και νοοτροπία, πώς μπορούν να συμβάλλον στην ανάπτυξη της επιχείρησης, και άλλα στοιχεία πέρα από το χρήμα που δείχνουν κατά πόσο ταιριάζουμε ή όχι.

Στη συνέχεια, όταν έρχεται η ώρα να βρω χρηματοδότηση, επιλέγω τους λίγους επενδυτές με τους οποίους έχω διατηρήσει τούτο τον συνεχιζόμενο διάλογο.

Επιπλέον, συστήνω να μην επιτρέπετε στο κλίμα της αγοράς να σας αποτρέπει από το να χτυπάτε (και να ανοίγετε) επενδυτικές πόρτες. Κάποιες φορές, μια αγορά σε πτώση είναι η καλύτερη ευκαιρία για να αναζητήσετε χρηματοδότηση. Όταν, δηλαδή, μια αγορά είναι «παγωμένη», ίσως έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή να …ανεβάσετε τη θερμοκρασία. Είναι τότε η στιγμή που ο ισχυρός γίνεται πιο ισχυρός και ο αδύναμος ακόμα πιο αδύναμος.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com