Από πού προέρχεται η χρηματοδότηση των startups

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

της Ριέβα Λεσόνσκι

Μήπως αναζητάτε κεφάλαιο για να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση; Τότε καλό θα ήταν να είστε προετοιμασμένος για να ψάξετε τη δική σας τσέπη. Σχεδόν 60 τοις εκατό των startup επιχειρηματιών που αναζητούν χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις τους χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους αποταμιεύσεις για να ξεκινήσουν, αναφέρει η Small Business Administration στις ΗΠΑ.

Η προσωπική περιουσία και τα δάνεια είναι οι βασικές πηγές χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων. Σχεδόν 6 στους 10 ιδιοκτήτες startup (57 τοις εκατό) χρησιμοποιούν τις αποταμιεύσεις τους ως κεφάλαιο.

Επιπλέον, ένα τέταρτο των νεοφυών επιχειρήσεων ξεκινάνε δίχως κεφάλαιο – αυτή η προσέγγιση είναι πιο διαδεδομένη για startup που δεν έχουν εργαζομένους.

Ιδού οι υπόλοιπες πηγές χρηματοδότησης για startup:

– προσωπική πιστωτική κάρτα: 8%

– τραπεζικό δάνειο: 8%

– άλλα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία: 6%

– αξία κατοικίας: 3%

– εταιρική πιστωτική κάρτα: 2%

Συνολικά, κι αν προσθέσουμε προσωπικές πιστωτικές κάρτες, άλλα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία, και αξία κατοικίας, το ποσοστό των ιδιοκτητών startup που χρησιμοποιούν δικά τους χρήματα για να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους αγγίζει το 74 τοις εκατό.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων έχουν κάποια μορφή δανείου. Η ανάληψη χρέους για να ξεκινήσετε ή να επεκτείνετε την επιχείρησή σας δεν είναι κακή ιδέα, εφόσον την υλοποιήσετε έξυπνα. Κάποια tips:

Βάλτε οπωσδήποτε και κάποια δικά σας χρήματα
Οι δανειστές θέλουν να δουν ότι έχετε αρκετή εμπιστοσύνη στην startup σας ώστε να επενδύετε εκεί τα χρήματά σας. Δεν μπορείτε να περιμένετε ότι θα λάβετε δάνειο αν δεν είστε διατεθειμένος να αναλάβετε κάποιο ρίσκο κι εσείς.

Συγγράψτε ένα επιχειρηματικό πλάνο
Ιδιαίτερα για μια startup, το επιχειρηματικό πλάνο θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε τη στρατηγική σας και θα καθορίσει το ύψος των χρημάτων που θα χρειαστεί να δανειστείτε. Παράλληλα, θα πείσει τους μελλοντικούς πιστωτές σας ότι θα είστε αρκετά επιτυχημένος ώστε να αποπληρώσετε το δάνειο.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com