Μια Airbnb για σκύλους!

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Η Casper είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση νεοφυούς επιχείρησης που κυνηγάει την αγορά κατοικίδιων ζώων.

της Λόρα Έντις

Πρόκειται για την startup που υπερηφανεύεται ότι «ξύπνησε» τον κλάδο των στρωμάτων πουλώντας άμεσα στον καταναλωτή. Και όπως σωστά μαντέψατε, κατασκευάζει στρώματα για ανθρώπους.

Και όχι μόνο! Από τα μέσα Αυγούστου, η εταιρεία, που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, αποφάσισε να προσεγγίσει έναν νέο τύπο πελάτη: «Σχεδιασμένο από την ίδια εξαίρετη ομάδα μηχανικών που βρίσκεται πίσω απ’ όλα τα προϊόντα ύπνου Casper, το στρώμα για σκύλους είναι μια άνετη επιφάνεια ύπνου για τους τετράποδους φίλους μας» ανακοίνωσε μέσω ενός δελτίου τύπου.

Τα στρώματα, που έρχονται σε μικρό, μεσαίο και μεγάλο μέγεθος, κοστίζουν 125, 150 και 225 δολάρια αντίστοιχα.

Εκ πρώτης όψεως, όλο αυτό μπορεί να μοιάζει λίγο γελοίο. Αλήθεια, χρειάζεται ο σκύλος ένα στρώμα άνω των 100 δολαρίων σχεδιασμένο από μια «εξαίρετη ομάδα μηχανικών»; Δεν μπορεί να κοιμηθεί σε κανονικά στρώματα, χαλάκια, ή απλώς στο πάτωμα;

Η Casper στοιχηματίζει ότι για πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων, η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι όχι.

Και το συμπέρασμα αυτό δεν βγήκε έτσι, τυχαία. Οι Αμερικανοί ξοδεύουν πολλά λεφτά για τα κατοικίδιά τους. Ο κλάδος των κατοικίδιων ζώων αναμένεται να αγγίξει τα 63 δισεκατομμύρια δολάρια σε τζίρο φέτος στις ΗΠΑ, αυξημένος κατά 8% σε σχέση με το 2014, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Προϊόντων για Κατοικίδια.

Και ένα μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης τροφοδοτείται από μία έκρηξη σε προϊόντα και υπηρεσίες πολυτελείας. Ολοένα και περισσότερο, επιθυμούμε να αντιμετωπίζουμε τα κατοικίδιά μας ωσάν να ήταν παιδιά, δίνοντάς δώρα και πηγαίνοντάς τα σε spa και κομμωτήρια. 95% των ιδιοκτητών κατοικίδιων στις ΗΠΑ είπαν ότι θεωρούν τα ζώα τους κομμάτι της οικογένειας, σύμφωνα με μια έρευνα γνώμης, ενώ το 2007 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν το – επίσης υψηλό – 88%.

Η Casper δεν είναι η μόνη startup που προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τη συγκεκριμένη τάση. Σήμερα, πολλά από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που βγαίνουν από τη Silicon Valley και απολαμβάνουμε ως άνθρωποι διατίθενται και σε εκδοχές φιλικές προς τους σκύλους. Και καθώς τα κατοικίδια γίνονται ολοένα και περισσότερο άνθρωποι στη συνείδηση των ανθρώπων, το φαινόμενο αυτό θα εξαπλώνεται.

Η λίστα είναι μεγάλη:

– Όλοι ξέρουμε την Airbnb, τον διαδικτυακό χώρο που επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν και να ενοικιάζουν δωμάτια και κατοικίες. Το αντίστοιχο για τους σκύλους είναι οι DogVacay και Rover, δύο υπηρεσίες που συνταιριάζουν ιδιοκτήτες σκύλων με άτομα διατεθειμένα να φιλοξενήσουν τους σκύλους τους.

– Η Blue Apron είναι η γνωστή εταιρεία που στέλνει στους συνδρομητές «γεύμα σε κουτί», δηλαδή ένα πακέτο που περιλαμβάνει όλα τα συστατικά για το γεύμα μαζί με οδηγίες μαγειρέματος. Το Just Food for Dogs είναι μια αντίστοιχη υπηρεσία που στέλνει στους συνδρομητές κιτ γευμάτων για να ετοιμαστούν στο σπίτι, μόνο που τα γεύματα αυτά προορίζονται για σκύλους.

– Αντίστοιχα, ενώ η Seamless είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία παραγγελίας και παράδοσης φαγητού από ένα δίκτυο εστιατορίων, η Pet Plate παραδίδει στο σπίτι έτοιμα γεύματα για σκύλους (μεταξύ άλλων, το μενού περιλαμβάνει γαλοπούλα με ρύζι, ψάρι με πατάτες, και μοσχάρι με λαχανικά).

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com