11 σημάδια ότι είστε πραγματικά ευφυείς

    Από: Startup Team
πηγή: huffingtonpost.gr

Πηγή huffingtonpost.com

Οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να μετρήσουν την ευφυία εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Τα τεστ IQ εξάλλου ήταν αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Μόνο που έρευνες έχουν δείξει ότι αυτές οι μέθοδοι εξέτασης είναι προβληματικοί, καθώς εξετάζουν μόνο ένα φάσμα της ευφυίας.

Σύμφωνα με τον Independent, υπάρχουν άλλοι, πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να καταλάβει κανείς πόσο έξυπνος πραγματικά είναι:

Είσαι πολύγλωσσος

Έρευνες έχουν δείξει ότι η εκμάθηση νέων γλωσσών μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης Αλτσχάιμερ, ενώ βελτιώνει τις διανοητικές ικανότητες.

Έχεις IQ πάνω από 100

Ο μέσος όρος στη χώρα μας είναι το 92. Μπορεί ο δείκτης IQ να μην είναι ενδεικτικός της ευφυίας κάποιου, όμως δεν παύει να είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Είσαι το μεγαλύτερο παιδί στην οικογένεια

Νορβηγική έρευνα είχε δείξει ότι τα μεγαλύτερα παιδιά μιας οικογένειας είναι εξυπνότερα σε σχέση με τα μικρότερα αδέλφια τους. Ο συγκεκριμένος παράγοντας δεν σχετίζεται με τα γονίδια, αλλά με την ανατροφή των παιδιών.

Προτιμάς τις γάτες

Έρευνα στην οποία συμμετείχαν 600 φοιτητές έδειξε ότι το 11% όσων είχαν δηλώσει ότι προτιμούν τις γάτες από τους σκύλους είχαν μεγαλύτερες βαθμολογίες σε τεστ ευφυίας.

Καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ

Έρευνα που διεξήχθη το 2013 έδειξε ότι οι απόφοιτοι Πανεπιστημίου κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ σε σχέση με όσους δεν είχαν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ακόμα, τα εξυπνότερα παιδιά τείνουν να γίνονται μεγάλοι πότες μεγαλύτερα, σύμφωνα πάντα με την έρευνα.

Αποφοίτησες από το Πανεπιστήμιο

Το να μπεις στο Πανεπιστήμιο και να αποφοιτήσεις δεν είναι και εύκολο.

Είσαι αριστερόχειρας

Μόλις το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι αριστερόχειρες. Έρευνες δείχνουν ότι έχουν καλύτερες διανοητικές ικανότητες.

Διαβάστε Περισσότερα στο huffingtonpost.com

διαβάστε περισσότερα εδώ:
huffingtonpost.gr