Γιατί οι startups χρηματοοικονομικής τεχνολογίας στρέφονται σε μια τράπεζα 124 ετών

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

του Τζέρεμι Κουίτνερ

Ένας πρώην μηχανολόγος της Google συλλαμβάνει εκ νέου την τραπεζική για την ψηφιακή εποχή.

Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν ακούσει το Γουέιρ στο Κάνσας. Κι όμως, με πληθυσμό μόλις 661 ατόμων, σήμερα η πόλη αναδεικνύεται σε κόμβο καινοτομίας της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας.

Αυτό οφείλεται στις προσπάθειες του Σούρες Ραμαμούρτι, πρώην μηχανολόγου της Google, και της γυναίκας του, Σουχίτρα Παντμαναμπάν, πρώην τραπεζίτη στη Wall Street που έγινε μάνατζερ στην Topeca.

Τρία χρόνια αφότου μετακόμισαν στο Κάνσας, το ζεύγος χρησιμοποίησε τις αποταμιεύσεις του για να αγοράσει την 124 ετών τράπεζα CBW Bank, το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα του Γουέιρ. Μιλάμε για το 2008, στην κορύφωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, όταν η CBW – που τότε ονομαζόταν Citizens Bank of Weir – έλαβε εντολή παύσης εργασιών από την FDIC εξαιτίας ανεπαρκών κεφαλαιακών αποθεμάτων, αυξανόμενων επιπέδων κόκκινων δανείων, και εσωτερικής απάτης.

Οι δυο τους όχι μόνο κατάφεραν η τράπεζα να ξαναλειτουργήσει την επόμενη χρονιά, αλλά και τη μετασχημάτισαν σε έναν χώρο πραγματικής καινοτομίας.

Τα τελευταία χρόνια, η τράπεζα έχει αναδειχθεί σε μυστικό όπλο για άλλες εταιρείες fintech, οι οποίες βασίζονται τόσο στην τεχνολογία της όσο και στο στάτους της ως πολιτειακά αδειοδοτημένη τράπεζα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com