Στα $2,7 τρις θα ανέλθουν οι παγκόσμιες δαπάνες για την Πληροφορική το 2020

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Με ήπιους ρυθμούς ανάπτυξης, που, κατά μέσο όρο, θα κυμανθούν στο 3,3% ετησίως, αναμένεται να αναπτυχθούν τα έσοδα της παγκόσμια αγορά Πληροφορικής έως το 2020. Οι σχετικές δαπάνες αναμένεται να διαμορφωθούν στα επίπεδα των $2,7 τρις έναντι των $ 2,4 τρις, όπου εκτιμάται ότι θα κινηθούν έως τα τέλη του 2016. !command:ad!

Όπως αναφέρει σε ανάλυσή της η International Data Corporation (Worldwide Semiannual IT Spending Guide: Vertical and Company Size), η σταδιακή διεύρυνση των εταιρικών δαπανών για ΙΤ θα προέλθει από τις μεγάλες επιχειρήσεις του χρηματοοικονομικού τομέα, της μεταποίησης και της βιομηχανίας. Και οι τρεις κλάδοι συνδέουν άμεσα το μέλλον τους και τη μετεξέλιξή τους με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με τις ανάγκες για επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες να διογκώνονται.

Ως αποτέλεσμα, οι επενδύσεις των τριών κλάδων σε τεχνολογίες, που σχετίζονται με το λεγόμενο “3rd Platform” (cloud, mobility, Big Data), αναμένεται να συντηρήσουν τις θετικές προοπτικές των δαπανών για την Πληροφορική σε παγκόσμιο επίπεδο.

Άλλος ένας τομέας, που θα τροφοδοτήσει τη ζήτηση για το ΙΤ είναι αυτός των τηλεπικοινωνιών, αν και με σαφώς πιο περιορισμένη συμμετοχή. Συνδυαστικά, οι παραπάνω τέσσερις κλάδοι (Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, Μεταποίηση, Κατασκευές, Τηλεπικοινωνίες), που είναι και αυτοί με τις μεγαλύτερες δαπάνες για Πληροφορική, θα παράγουν – σύμφωνα με την IDC – σχεδόν στο 1/3 των εσόδων της αγοράς παγκοσμίως.

Καταναλωτικές δαπάνες
Και ενώ οι εταιρικές δαπάνες για την Πληροφορική θα βρεθούν σε άνοδο, υποβοηθούμενες από την επιτακτική ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού, οι αγορές των καταναλωτών στον τομέα του ΙΤ, που το 2015 αντιπροσώπευαν σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου των εσόδων της παγκόσμιας αγοράς, θα βρεθούν σε πίεση την περίοδο αναφοράς. Σύμφωνα με τους αναλυτές της IDC, μπορεί οι καταναλωτικές δαπάνες για smartphones να διατηρούνται σε ανεκτά επίπεδα – αν και μακράν απέχουν από τις επιδόσεις του παρελθόντος – ωστόσο, εκείνες για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και tablets υποχωρούν. Η εξασθένισή τους, έχει, από την πλευρά της, ανασταλτική επίδραση στην παγκόσμια αγορά Πληροφορικής συνολικά. Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, ακόμη και πιθανό come back της προϊοντικής κατηγορίας των tablets σε εύρωστους ρυθμούς ανάπτυξης αναμένεται να προέλθει από τη ζήτηση συσκευών για επαγγελματική χρήση και όχι από εκείνη που θα εκδηλώσουν τα νοικοκυριά παγκοσμίως.

Στυλοβάτης η υγεία
Ο τομέας της Υγείας, σύμφωνα με την ανάλυση της IDC, θα παραμείνει, έως το 2020, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη βιομηχανία για τον κλάδο του ΙΤ, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης των σχετικών δαπανών 5,7%. Οι τράπεζες, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οι Επαγγελματικές Υπηρεσίες, επίσης, θα διευρύνουν τις δαπάνες τους για Πληροφορική έως το 2020, με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 4,9%.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr