Τί μπορείτε να πείτε εάν σας απολύσουν, χωρίς να το μετανιώσετε

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Η απόλυση είναι ένα από τα πιο αγχωτικά πράγματα που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο. Ωστόσο, αποτελεί μια εντελώς φυσιολογική διαδικασία, την οποία βιώνουν σχεδόν όλοι και μπορεί να προκαλέσει πολλά ανάμεικτα συναισθήματα, όπως η οργή και το σοκ.

«Η οργή όμως μπορεί να σας οδηγήσει σε λόγια τα οποία όμως αργότερα θα μετανιώσετε», δήλωσε ο Michael Kerr, διεθνής επιχειρηματικός ομιλητής και συγγραφέας του βιβλίου «The Humor Advantage».

Εάν παραμείνετε ψύχραιμοι και φύγετε με το κεφάλι ψηλά θα καταφέρετε να διατηρήσετε τη φήμη σας και την επαγγελματικότητά σας. Όσο δύσκολο κι εάν είναι εκείνη τη χρονική στιγμή, πάρτε μια βαθιά ανάσα και ελέγξτε τα συναισθήματά σας.

Όσοι όμως θέλετε να πείτε την τελευταία λέξη, παρακάτω σας παρουσιάζουμε δέκα κουβέντες που μπορείτε να ξεστομίσετε προτού πείτε το τελευταίο αντίο:

  • Καλώς, καταλαβαίνω.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κατανοήσετε όλες τις πληροφορίες που έχει να σας δώσει ο προϊστάμενός σας, όσο σκληρό κι εάν είναι, και να ακούσετε προσεκτικά τί έχει να σας πει.

  • Μπορώ να έχω ένα λεπτό για να επεξεργαστώ την απόφαση αυτή;

Εάν πιστεύετε ότι θα ξεστομίσετε κάτι το οποίο αργότερα μπορεί να μετανιώσετε, ζητήστε ένα λεπτό προκειμένου να ηρεμήσετε και να σκεφτείτε πιο καθαρά.

  • Μπορείτε να μου εξηγήσετε το λόγο που θέλετε να αποχωρήσω;

Χωρίς να λάβετε αμυντική στάση, ζητήστε να σας πουν το λόγο για τον οποίο σας ζητούν να αποχωρήσετε από την εργασία σας. Από εκεί άλλωστε θα καταλάβετε εάν η απόφαση αυτή είναι και οριστική.

  • Θα μπορούσα να έχω μια δεύτερη ευκαιρία;

Εάν αισθάνεστε συναισθηματικά «δεμένοι» με την εταιρεία και τους συναδέλφους σας, ρωτήστε εάν υπάρχει δυνατότητα μιας δεύτερης ευκαιρίας.

  • Τί θα αναφέρετε στους συναδέλφους μου για την αποχώρησή μου;

Μάθετε πώς η είδηση θα κοινοποιηθεί στους συναδέλφους σας, καθώς είναι σημαντικό να αφήσετε μια εικόνα επαγγελματισμού πίσω σας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com