Ιδρυτές των startup για ένα γεύμα εργασίας, μια φορά την εβδομάδα

    Από: Startup Team

Μια πληθώρα εκδηλώσεων γύρω από τις startup λαμβάνει χώρα σε διάφορες πόλεις στον κόσμο, όπως συναντήσεις με θέμα την τεχνολογία, εκδηλώσεις με σκοπό την επιμόρφωση, συνεδρίες με θέμα τη δικτύωση, διαγωνισμοί επιχειρηματικών σχεδιασμών και άλλα. Η επιλογή είναι τόσο μεγάλη, που σκεφτήκαμε ότι είναι σκόπιμο να εστιάσουμε σε μικρότερες ομάδες με σκοπό να έχουμε αντίκτυπο σε πιο συγκεκριμένα πράγματα. Και ο καλύτερος ίσως τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να προσεγγίσουμε τους σημερινούς επιμελητές των διαφόρων πόλεων με σκοπό να τους πείσουμε να προσκαλούν τους ιδρυτές των startup για ένα γεύμα εργασίας, μια φορά την εβδομάδα.

Συνάντηση στο Βόλο

Ο Σταύρος Μεσσήνης και ο Lasse Chor συναντήθηκαν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2012 στη διάρκεια του Διημέρου Startup που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο και αμέσως μετά τη γνωριμία τους “βρήκαν κοινό έδαφος”. Και οι δύο ήταν προβληματισμένοι με την πληθώρα των εκδηλώσεων και επισήμαναν ότι, ενώ οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν κίνητρο και έμπνευση για τους νέους ή επίδοξους/δυνητικούς startups, ταυτόχρονα οι εκδηλώσεις αυτές λίγα είχαν πλέον να προσφέρουν στους υπάρχοντες-ιδρυτές των startup.

Μια ανάρτηση σε blog και ο Πικάσο

Μια πολύ αιχμηρή σε περιεχόμενο ανάρτηση από τον Έλληνα ιδρυτή startup Νίκο Μωραϊτάκη της WorkableHR, σχετικά με την αξία που έχουν τέτοιες εκδηλώσεις, έβαλαν τον Σταύρο και τον Lasse σε σκέψεις. Ο Νίκος αναφέρθηκε σε μια φράση του Πικάσο:

“When art critics get together they talk about Form and Structure and Meaning. When artists get together they talk about where you can buy cheap turpentine.”
“Όταν συναντώνται οι κριτικοί τέχνης μιλάνε για Φόρμες και Δομές και Έννοιες. Όταν συνταντώνται οι καλλιτέχνες, μιλάνε για το πού μπορεί κανείς να αγοράσει φτηνό νέφτι.”
Κάπως έτσι ξεκίνησε η ανάπτυξη του FoundersMeal και μερικές ημέρες αργότερα ο Σταύρος πλησίασε τον Lasse με ένα demo της όλης ιδέας, που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα δίκτυο ad-hoc των ιδρυτών των startup, οι οποίοι θα είχαν εβδομαδιαίες συναντήσεις για ένα γεύμα εργασίας σε εστιατόριο της περιοχής τους.
Ο Σταύρος και ο Lasee συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επιμελητών διαφόρων πόλεων ανά τον κόσμο κι έτσι έχουμε σήμερα το FoundersMeal, που φέρνει όλο και περισσότερους do’ers γύρω από ένα τραπέζι.

The Curators

Ιδρυτές των startup για ένα γεύμα εργασίας, μια φορά την εβδομάδα

Δείτε και άλλους Curators εδώ

About FoundersMeal

Foundersmeal.com is a global community of startup founders that meet on a weekly basis to enjoy a meal together. These regular, relaxed and informal meals give founders the opportunity to unwind with their peers and to exchange relevant and specific tips and best practices while socialising. The desired outcome is better connectedness, more intimate relationships between founders leading to better knowledge exchange for all involved.