Πώς να συντάξετε το βιογραφικό σας αν δεν έχετε εργασιακή εμπειρία!

    Από: Startup Team
πηγή: entre.gr

Η σύνταξη του πρώτου βιογραφικού μπορεί να είναι μια τρομακτική διαδικασία και η αλήθεια είναι πως δεν βοηθάει καθόλου να γνωρίζουμε πως ο εκάστοτε recruiter ξοδεύει κατά μέσο όρο 6 δευτερόλεπτα σε κάθε βιογραφικό πριν αποφασίσει για τους αρχικούς υποψήφιους, σύμφωνα με έρευνα του TheLadders.

«Πολλοί φοιτητές δεν γνωρίζουν τι πρέπει να συμπεριλάβουν και τι δεν πρέπει στο πρώτο τους βιογραφικό,» λέει η Amanda Augustine, ειδική σύμβουλος καριέρας στο TopRésumé. «Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, αυστηροί ή χαλαροί ως προς τη σύνταξη του βιογραφικού, αυτή εξαρτάται αποκλειστικά από το περιεχόμενο με το οποίο θέλετε να εργαστείτε. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι φοιτητές και οι νέοι επαγγελματίες.»

Όπως επισημαίνει, τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε αν δημιουργείτε το πρώτο σας βιογραφικό είναι οι επαγγελματικοί σας στόχοι και το κοινό σας. «Ρωτήστε τον εαυτό σας το εξής: Αν έδινα το βιογραφικό μου σε κάποιον, ο οποίος δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με την πανεπιστημιακή μου ειδίκευση ή τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό, θα μπορούσε εύκολα να αναγνωρίσει το ρόλο στον οποίο στοχεύω και τους λόγους μέσα στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα;

διαβάστε περισσότερα εδώ:
entre.gr