Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος: ο αμφιλεγόμενος ρόλος των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ευρώπη.”

    Από: Startup Team

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα), εκδήλωση με θέμα: Ο ρόλος των ΜΜΕ και οι συγκρούσεις μέσω του Τύπου κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ευρώπη. Η πρωτοβουλία ανήκει στα ηλεκτρονικά επαγγελματικά δίκτυα δημοσιογράφων Oikomedia και Hostwriter.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα με πρωτοβουλία της εφημερίδας New York Times, με τη συνεργασία του Ταμείου του ΟΗΕ για τη Δημοκρατία (UNDEF) και του Δήμου Αθηναίων.

Σκοπός της εκδήλωσης, είναι η εξέταση της συνεισφοράς των ΜΜΕ στον διάλογο μεταξύ λαών.

Παρατηρητές ή παίκτες στην πολιτική;

Με αφορμή τα κατηγορηματικά και άλλοτε επιθετικά ρεπορτάζ που αναπαρήγαγαν στερεότυπα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά και πιο πρόσφατα, όπου το 80% του κοινού του έντυπου τύπου στη Βρετανία, ήταν σε εφημερίδες υπέρ του Brexit, οι οποίες ελάχιστα εξήγησαν τις συνέπειες οποιασδήποτε απόφασης στους πολίτες, οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες σε μία συζήτηση με εκπροσώπους του Τύπου από διάφορες χώρες.

Ομιλητές:

Serge Schmemann

Δημοσιογράφος, μέλος της κεντρικής σύνταξης στους New York Times

Mathias Müller von Blumencron

Αρχισυντάκτης ηλεκτρονικής έκδοσης της Frankfurter Allgemeine Zeitung

Simon Wilson

Ανταποκριτής του BBC News στις Βρυξέλλες,

Brigitte Alfter

Διευθύντρια του Journalismfund.eu

Παύλος Τσίμας

Δημοσιογράφος, ΣΚΑΙ,  ραδιόφωνο και τηλεόραση

 

Την εκδήλωση συντονίζουν:

Ελίνα Μακρή

Δημοσιογράφος και συνιδρύτρια Oikomedia

Tabea Grzeszyk

Δημοσιογράφος και συνιδρύτρια Hostwriter

 

Στόχος της εκδήλωσης, είναι να ξεκινήσει από την Ελλάδα, η δημόσια συζήτηση ως προς το τι ευρωπαϊκό μέσο ενημέρωσης θέλουν ή / και χρειάζονται οι πολίτες της Ευρώπης . Σήμερα, ολοένα και πιο πολλές ιστορίες ξεπερνούν τα σύνορα μίας χώρας. Επιλογές και αποφάσεις που παίρνονται σε μία χώρα, έχουν σοβαρές συνέπειες σε περισσότερες. Στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, οι δημοσιογράφοι διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο ως κοινωνικοί θεματοφύλακες και επηρεαστές της κοινής γνώμης. Είναι επομένως, επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση και εμβάθυνση της κατανόησης μεταξύ των λαών μέσα από τη δημοσιογραφική δουλειά και όχι η απλή αναπαραγωγή προκαταλήψεων ή παρανοήσεων.

Απαραίτητη εγγραφή: go.scify.gr/bguTicket

H εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του προγράμματος Tandem Europe, μία πρωτοβουλία του European Cultural Foundation (Άμστερνταμ), του MitOst e.V. (Βερολίνο) σε συνεργασία με το Fondazione Cariplo (Μιλάνο). Το πρόγραμμα υποστηρίζεται οικονομικά από τα Ιδρύματα Robert Bosch (Στουτγκάρδη) και Σταύρος Νιάρχος (Αθήνα).

Διεύθυνση: Impact Hub Athens, Καραισκάκη 28, 10554 Αθήνα

Ώρα προσέλευσης – εγγραφές:  11.00 π.μ.

Δωρεάν είσοδος

Την εκδήλωση θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα.

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας εκδήλωσης:

Ελίνα Μακρή, Μ: elina.makri@oikomedia.com, Τ: 6981257150
Δέσποινα Χαλβατζή, Μ: dchalvatzi@scify.org, Τ: 6983047848

 

Impact Hub Athens

Το Impact Hub Athens είναι μια κοινότητα επαγγελματιών, κοινωνικών επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και δημιουργικών μυαλών που εργάζονται, συνεργάζονται και καινοτομούν για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος βιώσιμων πρωτοβουλιών με στόχο την κοινωνική αλλαγή. Είμαστε μέρος του παγκόσμιου δικτύου των 84 Impact Hubs που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας και εφαρμόζοντας διεθνή εμπειρία, γνώση και μεθοδολογίες στα μέλη μας. Στο Impact Hub Athens, σχεδιάζουμε και διοργανώνουμε εκπαιδευτικά προγράμματα, φιλοξενούμε εκδηλώσεις, παρέχουμε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό σε επαγγελματίες και ομάδες ενδυναμώνοντας το επιχειρηματικό πνεύμα και προσφέροντας τους πρόσβαση σε νέες ιδέες, πόρους και δικτύωση.