Σε αποδόμηση της «δίκαιης ανάπτυξης» προχωρά ο ΣΕΒ

    Από: Startup Team
πηγή: cnn.gr

Μία εβδομάδα πριν από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο ΣΕΒ ζήτησε από την κυβέρνηση να μην πολιτικολογεί για το θέμα της ανάπτυξης και να προχωρήσει στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων.

Στο εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ ασκείται κριτική στο αφήγημα της κυβέρνησης περί δίκαιης ανάπτυξης. «Θα ήταν πιο φρόνιμο να εργαστούμε όλοι ώστε να έρθει η ανάπτυξη, παρά να τη στολίζουμε με επίθετα και να τη μοιράζουμε πριν τη δούμε» αναφέρει σχετικά ο Σύνδεσμος.

Για το μέτωπο της διαπραγμάτευσης και τη χαλαρότητα που φαίνεται να επικρατεί, με φόντο τις καθυστερήσεις στη λίστα των προαπαιτούμενων για τη δεύτερη υποδόση, αναφέρει πως «η κυβερνητική αντίληψη ότι οι επενδύσεις θα έρθουν μέσω αυτόματου πιλότου επειδή έκλεισε μέρος της πρώτης αξιολόγησης είναι ανεδαφική».

Όσο για το ερώτημα πολλών σχολιαστών γιατί δεν έρχονται οι επενδύσεις όταν οι αξίες των ελληνικών assets έχουν υποτιμηθεί τόσο πολύ, ο ΣΕΒ σημειώνει πως δεν έχει ως απάντηση τις θεωρίες συνωμοσίας αλλά το βαρύ ρήγμα εμπιστοσύνης που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια μεταξύ της επενδυτικής κοινότητας και της ελληνικής οικονομίας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
cnn.gr