LazyPub: Η ελληνική startup στις κορυφαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις

    Από: Startup Team

Πηγή: www.emea.gr, του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Η LazyPub αποτελεί το είδος εκείνο της startup εταιρείας που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να προωθήσει το οικοσύστημά της στην εγχώρια και να αναδειχθεί στη διεθνή αγορά: καινοτομικό προϊόν σε έναν τομέα του μέλλοντος, αυτόν του digital publishing, “αθόρυβη” και καλή δουλειά, χωρίς “τυμπανοκρουσίες” και “δημοσιοσχετισμούς”, και αλλεπάλληλες αναγνωρίσεις-μικρές διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μετά από την υποψηφιότητά της στον κορυφαίο θεσμό της ευρωπαϊκής startup σκηνής, στα βραβεία The Europas, ως μία από τις καλύτερες startups της Ευρώπης στην κατηγορία για εταιρείες που ξεκίνησαν λιγότερο από 12 μήνες πριν ή που έχουν λάβει λιγότερα από 100.000 ευρώ σε χρηματοδότηση, η LazyPub έχει επιλεγεί για να συμπεριληφθεί στα European Business Awards 2013 – 2014.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η LazyPub μόλις αποδεχθεί την υποψηφιότητά της θα έχει τη δυνατότητα να συναγωνισθεί με τις υπόλοιπες ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν επιλεγεί από την επιτροπή του βραβείου για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα βραβεία. Χαρακτηριστικά, στην τελευταία διοργανωση των βραβείων, την Ελλάδα εκπροσώπησαν ονόματα όπως ICAP, Gaea, ΜΕΓΑ, Υγεία, Pharmathen, LAMDA Hellix και GainJet Aviation.

Η ελληνική startup εταιρεία θα συμπεριληφθεί στις υποψηφιότητες για τοΒραβείο Καινοτομίας (χορηγός του οποίου είναι το υπ. Εμπορίου και Επενδύσεων της Μ. Βρετανίας), το οποίο αναγνωρίζει την σημασία της καινοτομίας ως μία στρατηγική που επηρεάζει την ανάπτυξη μίας επιχείρησης.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η ομάδα έρευνας των βραβείων κάθε χρόνο εξετάζει και αναλύει για οκτώ περίπου μήνες πάνω από 15.000 εταιρείες (ανάμεσα στις οποίες ξεχώρισε και η LazyPub) για να καταλήξει στους υποψηφίους που ξεχωρίζουν για την καινοτομία που εισάγουν, την εμπορική επιτυχία και τηνεπιχειρηματική ηθική τους.