Δέκα διδάγματα επιτυχίας από τον Μάικλ Τζόρνταν

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Τι μπορούν να μάθουν οι επιχειρηματίες από τον δισεκατομμυριούχο αστέρα του NBA.

Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι σίγουρα ένας από τους πιο δημοφιλείς αθλητές στον κόσμο. Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, κερδίζοντας πέντε βραβεία MVP, 10 παρουσίες στην ιδανική πρώτη πεντάδα του NBA, 14 παρουσίες σε All-Star Game, 3 βραβεία MVP σε All-Star Game, 9 παρουσίες στην καλύτερη αμυντική πεντάδα του πρωταθλήματος, 6 βραβεία MVP σε τελικούς, το βραβείο του καλύτερου αμυντικού παίκτη του NBA για το 1988, και πολλά άλλα.

Παράλληλα, είναι και επιχειρηματίας, και βασικός ιδιοκτήτης και πρόεδρος των Charlotte Hornets. Το 2015, ο Τζόρνταν έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος παίκτης του NBA και ο δεύτερος πλουσιότερος Αφροαμερικανός του κόσμου.

Ιδού 10 διδάγματα επιτυχίας από τον Μάικλ Τζόρνταν:

1. Πρέπει να γευτείς την αποτυχία για να πετύχεις

Ο Τζόρνταν έχασε πάνω από 9.000 σουτ, συμπεριλαμβανομένων και 26 σουτ με τα οποία θα κέρδιζε το παιχνίδι. Δεν κατάφερε την πρώτη χρονιά να παίξει για την ομάδα του γυμνασίου του. Στην αρχή της καριέρας του, έχανε συνεχώς από τους Pistons. Και έχει γίνει αποδέκτης αρνητικών σχολίων επειδή είναι ιδιοκτήτης των Charlotte Hornets. Και πάλι, ο ίδιος μαθαίνει από την αποτυχία και δεν έκανε ποτέ πίσω όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με μεγάλες προκλήσεις.

Πρέπει να υιοθετήσεις την αποτυχία για να πετύχεις.

2. Ανέλαβε τις ευθύνες σου

Η επιτυχία απαιτεί ευθύνη. Είσαι πιστός στα καθήκοντά σου; Επιτελείς τα κρίσιμα καθήκοντα που απαιτούνται για την επιτυχία; Είσαι συνεπής; Για να πετύχεις, πρέπει να είσαι πιστός στο πάθος σου – να τα δώσεις όλα.

3. Ομαδική δουλειά

Τι θα γινόταν αν ο Μάικλ Τζόρνταν δεν είχε τον Σκότι Πίπεν; Ο Τζόρνταν είναι κατά κοινή παραδοχή ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών, αλλά δεν κέρδισε έξι πρωταθλήματα μόνος του. Είχε την ευλογία να έχει για συμπαίκτη του τον Σκότι Πίπεν, έναν από τους 50 μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του NBA. Κι ας μην ξεχνάμε τον Ντένις Ρόντμαν και τον Τόνι Κούκοτς, αλλά και τον Φιλ Τζάκσον, τον μεγαλύτερο, ίσως, προπονητή στην ιστορία του NBA.

4. Δούλεψε εξυπνότερα και σκληρότερα από τους ανταγωνιστές του

Ο Τζόρνταν ωθείται από την επιθυμία να είναι ο καλύτερος. Αλλά κατάλαβε από πολύ νωρίς ότι το ταλέντο του δεν θα τον έφερνε από μόνο του στην κορυφή. Έπρεπε να προσθέσει όγκο, ωριμότητα, στρατηγική και νέες δεξιότητες για να υπερβεί τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο του.

Συμπέρασμα: Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να κατανοείς ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου, ως άτομο και ως ηγέτης.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com