Πώς ένας «αποτυχημένος» πωλητής κινητών αγόρασε την δική του Πόρσε στα 24 και άνοιξε την δική του εταιρεία

    Από: Startup Team
πηγή: huffingtonpost.gr

Την ιστορία ενός άνδρα που από αποτυχημένος πωλητής κινητών συσκευών από την Αγγλία κατάφερε να αγοράσει μόνος του μια Πόρσε για τα 24α γενέθλιά του και στη συνέχεια άνοιξε την δική του εταιρεία τεχνολογίας εξιστορεί το BBC.

Ο Jacyn Heavens ξεκίνησε να δουλεύει για μια εταιρεία πωλήσεων τηλεφωνικών συσκευών το 2004, αφού προηγουμένως είχε κάνει μια προσπάθεια στον χώρο των ασφαλίσεων. Ο ίδιος ήταν -κυριολεκτικά- ο χειρότερος πωλητής της εταιρείας του, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν στην 500η θέση σε μια λίστα επιδόσεων 500 υπαλλήλων.

«Πριν αρχίσω διαπραγματεύτηκα τον διπλασιασμό του μισθού μου, όμως το πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να κάνω την δουλειά», αναφέρει ο 33χρονος πλέον Jacyn για την εποχή που ήταν μόλις 21 ετών.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, ήταν μια εποχή όπου τα κινητά τηλέφωνα είχαν ιδιαίτερη ζήτηση, όμως ο ίδιος δεν έκανε καλές πωλήσεις. Το αποτέλεσμα ήταν το αφεντικό του να τον διατάξει να φύγει από το γραφείο και να μην γυρίσει εάν δεν κλείσει μια συμφωνία.

Ο Jacyn τότε πήγε με το αυτοκίνητό του σε ένα απομονωμένο χωράφι και άρχισε να κλαίει, ενώ τηλεφώνησε στην μητέρα του για να της πει πόσο «άχρηστος» ήταν. Όμως αντί να τα παρατήσει, ο ίδιος προτίμησε να συνεχίσει την προσπάθεια, αυτή την φορά με νέα στρατηγική.

Μελετώντας προσεχτικά τους λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι πελάτες απέρριπταν τις προτάσεις του, ο ίδιος δημιούργησε ένα σχέδιο με το οποίο κατάφερε να κάνει ρεκόρ πωλήσεων. «Ήμουν 500ος στη λίστα με τις πωλήσεις του προσωπικού, μετά, εντελώς ξαφνικά ήμουν 200ος, έπειτα 50ος και τελικά πρώτος», εξηγεί.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
huffingtonpost.gr